Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2021. 18:34h.

L’independentisme de les relíquies

Homenatge al poble de Companys, exhibició del faristol de Puigdemont o donació d’urnes de l’1-O

L’independentisme de les relíquies

La Mesa del Parlament ha obert el nou curs polític amb una sessió que ha tingut lloc a Tornabous en un acte de recuperació de la memòria històrica per honorar Lluís Companys, president del Parlament i de la Generalitat republicana que va néixer al nucli del Tarròs d’aquest municipi el 1882.

Aquesta ha estat la primera reunió de la Mesa fora de la seu del Parlament des del seu restabliment el 1980. La presidenta Laura Borràs ha qualificat com a “històric” aquest fet que ha estat també “un acte simbòlic que referma la voluntat del Parlament de sortir de la seu i de ser al costat de la gent”. La presidenta ha recordat la figura de Lluís Companys i ha afirmat que “intentarem ser dignes del seu llegat”.

Tot seguit, la Mesa s’ha traslladat al nucli del Tarròs, on ha visitat l’Espai Lluís Companys, un centre de referència per al coneixement de la trajectòria política i vital de Companys, així com també de divulgació dels drets i llibertats democràtiques.

Amb aquest homenatge a Companys l’independentisme torna a mirar enrere i potencia el simbolisme, tal i com ja va fer durant la Diada del 2018, quan va exhibir a Girona el faristol amb el qual l’expresident Carles Puigdemont va pronunciar el darrer discurs institucional, el 28 d'octubre de 2017, abans de marxar cap a Brussel·les.

82383-pu.jpg

Des de la Generalitat s’ha homenatjat també les urnes del referèndum de l’1 d’Octubre. Fins i tot l’exconsellera de Presidència, Meritxell Budó, va arribar a regalar una d’aquestes urnes per a la campanya ‘Cap nen sense joguina’.

urn.jpg

Publicitat
Publicitat

28 Comentaris

Publicitat
#41 La Meca.cat, Chez Fangue, 02/09/2021 - 10:19

Tot plegat recorda aquella peli on hi sortía un tio que posseia un objecte de subhasta consistent en un cagarro de Michael Jackson dins d'un pot de vidre, aquell cagarro havía costat un dineral pero era una relíquia. No trigarem massa a veure articles d'aquesta mena a casa nostra adquirits per fanàtics del procès morts de gana pero disposats.

#40 Qué quieres, Que te diga, 02/09/2021 - 10:01

Vomitivo

#39 Aladroque, Mastia, 01/09/2021 - 22:00

A ver,se les ha olvidado poner la reliquia más importante osea la caja-palet desde donde dió un discurso en el Atomium de Bruselas junto a las folclóricas.

#38 Conxita de Riudecols, Riudecols, 01/09/2021 - 21:16

L'estupidesa sense límits.

#37 Neferu, Barcelona, 01/09/2021 - 21:07

Una demostración más de que los catalanes no son diferentes, de que en Catalunya también se homenajea a sus asesinos, por el simple hecho de ser catalanes. Porque ¡¡Mira que Companys firmó tantas sentencias de muertes de catalanes, que debió sufrir tendinitis en la mano con que firmaba!!.