Publicitat
Política · 14 de Desembre de 2020. 15:15h.

L'independentisme demana l'amnistia

La mesura beneficiaria als gairebé 3.000 "represaliats"

L'independentisme demana l'amnistia

Esquerra, Junts per Catalunya i la CUP han presentat conjuntament la llei d'amnistia que presentaran al Congrés de Diputats, amb la idea que aquesta sigui la "solució" a la situació de presos, exiliats i de "tots els represaliats" arran del procés, que en total en són 2.850.

Marta Vilalta (ERC), Laura Borràs (JxCat) i Natàlia Sànchez (CUP) han reivindicat aquesta via com a primer pas per resoldre el conflicte i han anunciat que registraran la iniciativa a la cambra espanyola el 15 de març del 2021.

Vilalta ha dit que "la millor eina per la construcció d'una solució és l'amnistia per a totes les persones condemnades i encausades" i Borràs ha afirmat que l'independentisme no demana "clemència sinó justícia". Sànchez, per la seva banda, ha celebrat l'acord amb el compromís "ampli" del sobiranisme.

La proposta de llei acordada conjuntament pels partits independentistes té sis articles i concreta que tindran la consideració d'actes d'intencionalitat política els fets vinculats a la "preparació, l'organització, la convocatòria, el finançament, l'afavoriment, la promoció, l'execució i la celebració" tant del procés participatiu del 9-N de 2014 com de l'1-O de 2017.

En l'acte també s'ha visualitzat un vídeo de l'expresident Carles Puigdemont, la secretària general d'ERC, Marta Rovira, i l'exdiputada Anna Gabriel. La proposta també vol deixar "sense efecte" les peticions d'extradició internacionals i europees, es reclama l'eliminació dels antecedents penals.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 14/12/2020 - 19:26

"L'independentisme demana l'amnistia..."

Llorar y llorar...
llorar y llorar... ¿o era rodar...?

Después me dijo un arriero
que no hay que llorar primero
pero hay que saber llorar... ¿o era llegar...?

Con dinero y mas dinero
hago siempre lo que quiero
que para eso soy separata catalaaaannnn...

#5 Chris, Lleida, 14/12/2020 - 17:59

si esos 3000 ejercen algún cargo público, por dignidad, que se larguen, que sobran

#4 Rasca, Castelldefels, 14/12/2020 - 17:50

Yo pido que me toque la Euromillones.....

#3 Decebut, bcn (tbn), 14/12/2020 - 17:33

Supongo que para contar los "represaliados" hacen servir las mismas matemáticas que usaban para contar manifestantes independentistas.

#2 El Sifoner, Castelló, 14/12/2020 - 15:42

1º,si hay algún conflicto, lo tendréis los secesionistas con España, luego sois vosotros los que tenéis que mover ficha.
2º, para la solución vosotros debéis renunciar a algo, ¿a que estáis dispuestos a renunciar?