Publicitat
Política · 31 de Gener de 2021. 14:02h.

"L'independentisme ens ha portat a tota velocitat al precipici"

Salvador Illa critica que el procés ha debilitat Barcelona i Catalunya

"L'independentisme ens ha portat a tota velocitat al precipici"

El candidat del PSC Salvador Illa ha manifestat que "l'independentisme ens ha portat a tota velocitat al precipici" i ha lamentat que el procés sobiranista "ha debilitat Barcelona i Catalunya". Illa, que ha participat aquest diumenge en un acte del partit, ha lamentat que el procés ha comportat "una dècada perduda" per a Catalunya i ha fet una crida a "passar pàgina".

"S'ha de passar pàgina d'una dècada perduda, deu anys en els que l'independentisme ens ha dut a tota velocitat cap al precipici. Escalfar emocions, contraposar identitats i dividir la societat no ha aportat res de bo. Al contrari, la confrontació només ha servit per dur-nos a la cua dels rànquings de bona gestió" ha assegurat el candidat socialista durant la seva intervenció.

El presidenciable del PSC ha lamentat que Catalunya ha patit un "total desgovern" per culpa dels darrers executius que l'han liderat i ha manifestat que la inestabilitat política derivada del procés ha perjudicat Barcelona i Catalunya. "Catalunya ha viscut en total desgovern, un govern inoperant, totalment dividit, totalment encaparrat a disposar-se l'hegemonia d'un mateix espai polític" ha lamentat.

"El procés li ha costat a Catalunya molt capital polític, i això ha repercutit al desgast de la nostra capital. Barcelona ha perdut prestigi, es projecta menys a l'exterior com un lloc acollidor i més com un focus de divisions i conflictes" ha apuntat.

El dirigent socialista ha criticat que "la incertesa política ha ennuvolat l'horitzó" de Barcelona i ha malmès la seva imatge. "L'aventura del procés ha aconseguit debilitar la nostra capital i Catalunya", posant com a exemple la pèrdua de l'Agència Europea del Medicament.

L'exministre de Sanitat ha retret a l'independentisme la pèrdua de l'Agència Europea del Medicament, que s'havia d'ubicar a Barcelona i que havia de ser "l'agència més important d'Europa en aquests moments".

"Si l'Agència Europea del Medicament hagués tingut la seva seu a Barcelona hauria portat prosperitat, prestigi, ocupació i capacitat d'influència. Sabeu per què no està a Barcelona? Perquè Catalunya no estava centrada en la política real, sinó enredada en conflictes estèrils", ha criticat.

Publicitat
Publicitat

25 Comentaris

Publicitat
#17 Gabriel, Reus, 06/02/2021 - 13:38

Abans de llegir l'article hi hauria que saber amb qui parlem :

https://www.publico.es/opinion/psoe-o-historia-giro-derecha.html

#16 pepe, andorra, 02/02/2021 - 13:40

El pirómano quejándose de q hay muchos fuegos.....No me trago q los pijoprogres del psc tengan tantos diputados a no ser q o todos sean idiotas o los de indra tengan mucho estilo contando los votos y quemando las papeletas por la noche no sea q les de por recontarlas......a quien no conviene, nada nuevo en la España del puro y cafe del caciquismo.

#15 Santi F., BCN, 01/02/2021 - 13:50

Brillante.

#14 Sentido de Estado, Chez Titole, 01/02/2021 - 11:26

El axioma Es TOT S'HI VAL", Lo que es bueno para conseguir la legislatura o los presupuestos, deja de serlo cuando estan en campaña electoral. Lógicamente en un país normal ésto no sería admisible, pero nadie supone que estamos en una país normal cuando el responsable de una pésima gestion ha sido enviado a salvar Cataluña. Hasta la próxima

#13 El Sifoner, Castelló, 01/02/2021 - 11:14

No es por nada, pero la mayoría puede estar entre 2-3 diputados según las encuestas. Seria prudente asegurar que no se perdiesen votos constitucionalistas, votando a partidos con baja probabilidad de representación. El mejor posicionado en las encuestas es el PSC, luego de ser así, será con el que menos votos se pierdan. Cada uno vote en conciencia

#13.1 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 01/02/2021 - 11:40

El problema es que votar PSOE/PSC ha sido históricamente votar criptoseparatismo. ¿Qué President dio origen a todo este cirio reclamando un nuevo Estatuto que nadie había pedido?¿Qué Primer Ministro dijo aquello de "aceptaré todo lo que venga de Cataluña"?¿Qué bailarín líder pidió públicamente, no hace mucho, el perdón para los golpista