Publicitat
Política · 15 de Novembre de 2020. 14:39h.

L'independentisme es marca com a objectiu la 'conquesta' del Barça

Víctor Font i Joan Laporta optaran per convertir el club en un altaveu del procés

L'independentisme es marca com a objectiu la 'conquesta' del Barça

El president de la Lliga, Javier Tebas, va demanar al proper president del Barça que "el tema de la independència el deixin a part" durant un col·loqui que va organitzar el diari Marca aquest dissabte. "No sé qui serà el president. M'és igual. El tema de la independència, que el deixin a part, que defensin el catalanisme, però que no es converteixin en vehicle de suport l'independentisme, perquè farà mal al Barça" va aconsellar.

Les paraules de Tebas s'emmarquen en la més que previsible pugna entre candidats i l'objectiu de l'independentisme de fer seva la presidència d'una entitat de gran repercussió mediàtica i internacional com és el Futbol Club Barcelona.

Aquesta no seria, però, la primera vegada que l'independentisme intenta obtenir quotes de poder fora del que és pròpiament l'àmbit polític. Un exemple d'això és la candidatura 'Eines de país' que va presentar l'Assemblea Nacional Catalana a les Cambres de Comerç i que va possibilitar que l'independentisme aconseguís el control de la Cambra de Comerç de Barcelona, posant al capdavant a Joan Canadell.

De fet, el mateix Canadell ja es va mostrar partidari de fer una candidatura única independentista per arribar a la presidència del Barça de la mateixa manera que l'Assemblea Nacional de Catalunya (ANC) va aconseguir el control de la Cambra en una entrevista a la Cadena Ser el passat mes d'octubre.

Canadell va assegurar que "cal fer una candidatura independentista. Guanyaria clarament. El millor per al Barça és que Catalunya sigui un estat i així serà el club que el representi" va dir, recalcant que "l'ANC ha de moure una candidatura" en aquest sentit.

Entre els candidats independentistes a la presidència del Barça hi ha l'empresari Víctor Font, que és un dels fundadors del diari Ara, que ja va anunciar la seva candidatura sota el lema "Sí al futur". Font fa anys que prepara el seu projecte a la presidència i articularà la seva idea esportiva al voltant de la figura de Xavi.

Tot i que no ho ha confirmat oficialment, també s'espera que l'expresident del FC Barcelona Joan Laporta -que va dirigir el club en el període 2003-2010- anunciï pròximament la seva candidatura a la presidència de l'entitat. Laporta, durant el seu mandat, ja va fer servir el club com a altaveu internacional del procés. Al tractar-se d'un personatge tan conegut, si finalment anuncia la seva candidatura, és un dels candidats que té més possibilitats de tornar a la presidència.

Entre els candidats a la presidència del Barça que no opten per seguir una tendència política alineada amb l'independentisme i prefereixen desmarcar el club de la política hi ha Jordi Ferré, Agustí Benedito, Toni Freixa i Xavi Vilajoana.

Publicitat
Publicitat

29 Comentaris

Publicitat
#22 Juan Jose García, Cunit, 16/11/2020 - 18:26

...Pero ésto no estaba ya claro ? Debe ser que además de estar en la ruina,el club,aún tiene capacidad de endeudamiento
O de ser subvencionado.

#21 Sergi Sergio, Barcelona, 16/11/2020 - 14:24

Tienen que presentar un aval de 120 millones euros para presidir el club quien esta detras tapadito poniendo los millones que despues ya se cobrara???

#21.1 Pan con tomate y jamón ibérico, Salut i Tabarnia...!!, 17/11/2020 - 19:08

Bien tirado... ¿quizás Roures...? porque la verdad, Soros no creo que sepa ni por donde cae Cataluña...

#20 Carme, Barcelona, 16/11/2020 - 13:23

Pobre Barça com pot haver caigut tant baix un club estimat per gent de tot el mon, si entren els independentistes, s'acaba el prestigi del club.

#19 M, Sabadell, 16/11/2020 - 12:19

En Madrid se frotan las manos de alegría, un Barça independentista y con jugadores todos ellos también independentistas, preferiblemente nacidos en Vic, Berga, Girona, sería consecuente con su filosofía.

#19.1 No exactament, Barna, 16/11/2020 - 17:45

No és aixó. Volen el mateix amb fitxatges de renom per xuclar comissions mentre per altra banda esbomben que tal o qual jogador paralarà en català o li posaràn una barretina els dias festius per la foto.pero la xucladora disfressada de catalanisme hi haurà de ser.

#18 Flanagan, Tabarnia City, 16/11/2020 - 11:40

Se ha debido quedar sin pasta el del moet.

#18.1 Sergi Sergio, Barcelona, 16/11/2020 - 14:28

No hay problema, la pone el Roures que luego ya se la cobrara bien cobrada.