Publicitat
Política · 29 de Maig de 2019. 12:51h.

L'independentisme evita un altre veto com el d'Iceta

Permeten l'elecció de Joan García i Laura Vílchez, de Ciutadans, per a la Mesa del Parlament

L'independentisme evita un altre veto com el d'Iceta

El fins ara secretari tercer de la Mesa del Parlament, Joan García (Cs), ha estat nomenat aquest dimecres vicepresident segon, en substitució de José María Espejo-Saavedra, que va ser elegit diputat del Congrés en les eleccions generals.

Els partits independentistes de JxCat i ERC han mantingut la cortesia parlamentària -a diferència de l'elecció frustrada de Miquel Iceta com a senador, vetada per la majoria sobiranista-. Malgrat això aquests dos grups, amb la CUP, han votat nul a donar el seu suport a "Carme Forcadell". 

Després de l'elecció del vicepresident segon, s'ha hagut d'escollir al secretari tercer, ja que ha quedat vacant després de la designació de García. En aquest cas, Cs ha triat a Laura Vílchez per formar part de l'òrgan de direcció del Parlament autonòmic.

Com en la primera votació, a més dels vots a Vílchez (56), s'han produït vots nuls (50), blancs (16) i altres a diputats que no es presentaven a l'elecció com Carles Puigdemont (4) o Toni Comín ( 2). En totes dues eleccions només han votat 131 diputats.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Jaume, Barcelona, 29/05/2019 - 15:58

La foto es excel.lent i es visualitza amb una claretat fabulosa les cares dels dos milhomes barbuts situats, amb unes cares que reflexen l'odi i el resentiment que tenen en l'adn, el primer el que va negar la salutació al rei i l'altre el que es creu que es algú per donar i privar la veu als diputats. Quin poc nivell i quina poca categoria!