Publicitat
Política · 11 de Febrer de 2021. 12:29h.

"L'independentisme hauria d'aprendre"

Gaspar Llamazares, exlíder d'Izquierda Unida: "tornar una altra vegada pel mateix camí és un error"

"L'independentisme hauria d'aprendre"

L'excoordinador nacional d'Izquierda Unida, Gaspar Llamazares, ha manifestat en una entrevista al canal de Youtube de el director d'e-notícies, Xavier Rius, que "aquest procés de decidir o deixar decidir el poble ens ha portat com a conseqüència que uns decideixen contra els altres".

Llamazares considera que "no es tractava de el dret d'autodeterminació sinó es tractava de el dret de segregació d'una part de país". "Si alguna cosa s'ha après d'aquest procés és que tornar una altra vegada pel mateix camí és un error. Potser per altres camins hi hagi més o menys possibilitats, però vol veure pel mateix camí és obstinar-se a l'error", ha sentenciat.

L'exdirigent d'IU ha reconegut que "l'esquerra ens hem equivocat quan hem traslladat la visió que teníem de l'autodeterminació dels pobles oprimits com Palestina o el Sàhara a tots els pobles ia la formulació d'una nova construcció d'Espanya a partir de diverses autodeterminacions".

Finalment, Gaspar Llamazares ha exposat que "aquest dret d'autodeterminació no és aplicable a les comunitats autònomes" perquè, "d'alguna manera, nosaltres ens autodeterminamos cada vegada que votem i vam participar en política en democràcia". "No crec que hi hagi necessitat de dividir un poble per buscar l'autodeterminació", ha sentenciat.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 Péndulo, Barcelona, 11/02/2021 - 17:00

llevan siglos haciendo lo mismo. Aprenden a pulir la técnica, pero el orgullo no les da opciones.

#2 no soy nadie, barcelona, 11/02/2021 - 13:59

Anda, habla con el Iglesias (personaje toxico y miserable, entre otras cosas) y le das la CHAPA a él, que os habéis bajado los pantalones con el follonero con infulas de dictador este. Manda huevos, que venga dando lecciones ahora...

#1 JUAN, BCN, 11/02/2021 - 12:55

¿Ahora se cae del guindo? Cuando lleváis muchos años respaldando un supuesto "derecho a decidir" , o sea derecho a secesión, que ni está en nuestras leyes, ni lo respalda el derecho internacional. Han hecho mucho daño con su apoyo. Si realmente se quiere que exita el derecho a secesión que modifiquen las constitución si tienen mayoría.