Publicitat
Política · 1 de Setembre de 2019. 11:00h.

L'independentisme ho va fer abans

JxCat i ERC van tancar el Parlament quatre mesos

L'independentisme ho va fer abans

La decisió del primer ministre britànic Boris Johnson de tancar el Parlament durant cinc setmanes per impedir que s'aturi un Brexit sense acord amb la Unió Europea ha estat molt criticada al Regne Unit, ha provocat dimissions en el seu partit i manifestacions al carrer entre els contraris al Brèxit. La decisió de Johnson, però, va tenir un precedent a Catalunya l'estiu de l'any passat, quan el Parlament va romandre tancat des de juliol fins a octubre.

El Parlament de Catalunya va romandre tancat mentre els grups independentistes intentaven posar-se d'acord després de l'esclat de manera pública de les seves importants discrepàncies en relació a com abordar la suspensió dels diputats encausats per rebel·lió dictada pel magistrat Llarena. 

El magistrat del Suprem va deixar en mans del mateix Parlament la possibilitat que els 6 diputats siguin substituïts temporalment per altres dels seus respectius grups parlamentaris sense que hagin de deixar definitivament l'escó. Cap dels grups va acceptar aquesta opció per la interpretació que podria tenir davant el seu electorat. 

JxCat i ERC no van arribar a cap acord sobre com obeir les indicacions del jutge sense que s'alterés la composició del ple i van decidir tancar l'hemicicle fins al mes d'octubre per evitar perdre la majoria parlamentària en alguna votació. 

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#7 Neferu, Barcelona, 02/09/2019 - 20:51

Boris Johnson y Donal Trump son los Zipi y Zape del siglo XXI: la misma ideología,los dos rubios, los dos ultra derechosos, y ambos dos compartiendo una neurona. ¡¡Jesúspordios!!!

#6 sid, bcn, 02/09/2019 - 10:22

el nacionalisme identitari català és antidemocràtic i només vol coservar el poder de la èlit de sempre, de les famílies de sempre. Per això tanca el parlament i per això considera q només son catalans els nacionalistes.

#4 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 01/09/2019 - 15:59

¿Porqué todos..TODOS.. Trump, Boris J., Puigdemont, Torra, tienen esta pinta de personajes extravagantes y estrafalarios?Hitler y Mussolini también la tenían..Son carne de cañón para los humoristas. Claro que, ahora ser humorista es una profesión de riesgo, con tanto ofendidito suelto. Lo de cerrar parlamentos, muy democrático.

#4.1 Albert, BCN, 01/09/2019 - 19:11

No te dejes a Kim Yong Un... comparten todos estos chiflados el llevar un "peculiar" peinado.

#4.2 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 02/09/2019 - 07:40

Què vol dir amb això de pintes extravagants? No ho dirà pas per un servidor.

#4.3 Capit@n España, El koiné solo o con leche?, 02/09/2019 - 19:05

#4.2

No se preocupe. Dentro de poco los raros seremos el resto.

#3 Josep, Lleida, 01/09/2019 - 15:47

Som un craks.
Fins i tot el Boris, ens imita.
Al Torrat esta pels nubols. ajudat amb una mica de ratafia.

#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 01/09/2019 - 13:19

Este Boris tiene pinta de darle a la Ratafia o similares que da gusto. Es igual de "demócrata" que nuestro Torra.