Publicitat
Política · 15 d'Abril de 2018. 13:20h.

L'independentisme ja no demana la independència

Manifestació per la "democràcia i la convivència"

L'independentisme ja no demana la independència

Milers de persones -315.000 segons la Guàrdia Urbana, 750.00 segons els organitzadors- convocades per L’Espai Democràcia i Convivència, s'han manifestat per l’ Avinguda Paral·lel. La marxa s’ ha iniciat a plaça Espanya, sota el lema: ‘Pels drets, les llibertats, per la democràcia i la cohesió, us volem a casa!”, coincidint amb els 6 mesos de l’empresonament de Jordi Cuixart i Jordi Sànchez; amb la  presència dels líders de UGT i CCOO.

Les entitats que conformen l’Espai Democràcia i Convivència, han volgut donar “una resposta unitària en defensa de les institucions catalanes, els drets fonamentals, la cohesió social, el dret que té el poble català a decidir el seu futur polític i la democràcia”.

Al voltant d’un miler d’autocars han arribat a la capital catalana de diferents indrets de la geografia catalana per a participar en l'acte, que s'ha desenvolupant sense incidents.

Molts dels manifestants han portat banderes estelades, però també hi ha persones que han lluït banderes republicanes. Molts participants a la marxa han mostrat cartells amb lemes com "democràcia" o "help Catalonia, save Europe". Els assistents han cridat consignes com ara "llibertat per als presos polítics" o "fora la justícia espanyola".

En la marxa han estat presents el Pesident del Parlament Roger Torrent, l’alcaldessa de Barcelona Ada Colau, representants de Junts per Catalunya, de la CUP, Demòcrates  i ERC.

El grup impulsor de l’Espai Democràcia i Convivència el formen les següents entitats i organitzacions: Associació d’Actors i Directors Professionals de Catalunya (AADPC), Assemblea Nacional Catalana (ANC), Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC), CCOO de Catalunya, Confederació d’Associacions Veïnals de Catalunya (CONFAVC), Federació d’Associacions de Pares i Mares de Catalunya (FAPAC), Lafede.cat-Organitzacions per a la justícia global, Òmnium Cultural, Unió de Federacions Esportives de Catalunya (UFEC), Unió de Pagesos i UGT de Catalunya.

Publicitat

24 Comentaris

Publicitat
#20 Albert Escarré Puig, Barcelona, 16/04/2018 - 09:52

#24

" El independentismo ya no pide la independencia, SINO DEMOCRÁCIA Y CONVIVENCIA. Después de haber roto la sociedad catalana, después de que vuestra democracia y DIÁLOGO se ha basado en el SÍ o SÍ, venis a defender esos términos . NO sabéis Ni lo que significan, para mí en vuestras bocas, son " blasfemias 2.

#19 Luis, Barcelona, 16/04/2018 - 07:56

Estoy por la primera vez que este la señora Colau en una manifestacion en contra de los separatistas.

#18 Mefisto, BARCELONA, 15/04/2018 - 23:26

COM DEIA UNA SENYORA MOLT MÉS INTEL.LIGENT QUE LA PALUZIÈ , LA ROVIRA I LA PONSATÍ JUNTES:

EL FANATISME SERVEIX PER DISFRESSAR EL CRIM DE VIRTUT.

I QUI DIU CRIM DIU DELICTE. EMPRESONATS I EXILIATS SÓN UNS DELINQÜENTS, PLAGUI O NO AL SR.RIUS.

#17 M, Sabadell, 15/04/2018 - 21:56

Están en su derecho de pedir, como si quieren pedir la luna, en el fondo son unos inocentes bienintencionados.

#16 Marga, San Cucufate del Valles , 15/04/2018 - 21:41

La Catalogna non è una questione interna alla Spagna, è un tema universale. https://t.co?/qxP8PWQgVL