Publicitat
Política · 12 de Juliol de 2019. 17:38h.

L'independentisme no aplaudeix Miguel Ángel Blanco

El jove de 29 anys va ser assassinat a sang freda per ETA el juliol de 1997

L'independentisme no aplaudeix Miguel Ángel Blanco

Diputats independentistes, quan Ciutadans demana un aplaudiment per Miguel Ángel Blanco

La bancada independentista del Parlament no va aplaudir aquest dijous en l'homenatge que Ciutadans va retre a la cambra catalana a Miguel Ángel Blanco, el jove de 29 anys que va ser segrestat per ETA i assassinat a sang freda el 13 de juliol de 1997. “Vull enviar el nostre més sentit record i la nostra abraçada sentida a la família de Miguel Ángel Blanco”, va demanar el diputat de Ciutadans, Nacho Martín Blanco, però els representants independentistes no ho van secundar.

Entre ells es trobaven els consellers Alfred Bosch, Ester Capella i Miquel Buch; i els diputats Albert Batet, Eduard Pujol, Gemma Geis, Elsa Artadi, Aurora Madaula, de JxCat; Jenn Díaz, Francesc Vilaplana, Irene, Fornós i Lluïsa Llop, d'ERC; i Carles Riera, Natàlia Sánchez, de la CUP; entre d'altres.

“Quan sento alguns diputats, fins i tot d'aquesta Cambra, parlar del senyor Otegui com un home de pau realment se'm regiren els budells”, va assgurar el diputat de Cs, que va afegir que el líder d'EH Bildu “no només va ser el braç polític de aquesta banda terrorista, sinó que a més encara és incapaç de condemnar els assassinats i el terror que van causar els terroristes”.

La diputada de JxCat, Glòria Freixa, va acusar Ciutadans de “provocar”, “buscar el conflicte” i “trencar la convivència”. “No és trencar també la convivència anar a pobles on la gent té una especial sensibilitat pel moment que s’està vivint? No és un perill anar a Altsasu a passejar-se i a Errenteria?” va manifestar.

De la seva banda, el diputat d'ERC, Jordi Orobitg, va assenyalar que “ningú pot estar d’acord amb aquells fets luctuosos”, però va criticar que Cs “intenti monopolitzar” el tema del terrorisme. “Primer comença apropiant-se d’un tema cabdal, i jo crec que és un tema que no s’ha d’apropiar ningú, que és el sentiment que pugui comportar per a la nostra societat el terrorisme”, va argumentar.

Finalment, el portaveu de la CUP, Carles Riera, va afirmar que allò que “trenca la convivència” és “el feixisme que campa lliurement pels carrers avalat i legitimat per vostès, des dels mitjans de comunicació i des de les institucions”.

“Quedo sorprès, sincerament, que no hagin tingut vostès una resposta a l'altura quan el que jo demanava aquí era un homenatge a Miguel Ángel Blanco, vostès precisament que homenatgen el seu botxí, al senyor Otegi”, va concloure Nacho Martín Blanco.

Publicitat
Publicitat

56 Comentaris

Publicitat
#37 Tabarnés puro, Barcino, 13/07/2019 - 14:39

Os está quedando un movimiento lazi de lo más asqueroso. Partiendo de la mayor indigencia intelectual estáis alcanzando cotas inigualables de miseria moral. Congratulations, nanos.

#36 Cris, Barcelona , 13/07/2019 - 13:03

Simplemente, es indigno y asqueroso. El nivel humano y político de esta gente es inexistente.

#35 B.O.G., Chez Fangue, 13/07/2019 - 11:20

Butlletí oficial dels glanduls. Comunicat: Properament el Parlament sotmetrà a votació la santificació civil del molt honorable Imam d'Olot, amb la dotació presupostària corresponent. La foto del rei serà substituida¨per la del MH Arnau (?) Otegi , un home de pau.

#33 FERRANOT, BARCELONA, 13/07/2019 - 10:16

Bona part del nacionalisme català sempre ha mirat amb certa simpatia el terrorisme etarra; en el fons pensaven que tant debò haguéssim tingut quelcom semblat a Catalunya. El que passa és que sempre han estat una colla de covards. Per tant, no em sorprèn una reacció tan repugnant i miserable com aquesta.

#33.1 Jordi br, L'h, 13/07/2019 - 11:24

Bona part del constitucionalisme troba molt a faltar ETA i els seus crims perque els donava molts vots i era un argument per anar contra l'independentisme en general.
Pero de Mayor Oreja, foro d'Ermua o part de la polititzada AVT no es pot esperar res que no sigui vomitiu.
A que no t'agraden les vejanades?

#33.2 Neferu, Barcelona, 13/07/2019 - 14:05

Decir lo que dices, Jordi es repugnante pero, que lo digas tú se entiende porque es el mismo discurso de tus maestros del procés. Más de una vez se los he oido decir con tus mismas palabras. Te tienen bien agarrado, no sé por dónde, pero bien agarrado. Una pena Jordi. Ah, y por mi parte ETA JAMÁS DEBERÍA HABER EXISTIDO.¡JAMÁS! MHDP.

#33.4 Jordi br, L'h, 14/07/2019 - 00:42

Verdad que no te ha gustado? Pues todavia menos me ha gustado el de Ferranot. Muchisimos indepes estuvimos en pz Sant Jaume ese dia y en la mani de unos dias mas tarde. Pero Podemos condenar ese crimen sin permitir que nos utilitzen como intentaron hacer el 11-m. La AVT es un grupo politico no una asoc de victimas

#33.6 , Barcelona, 14/07/2019 - 11:52

2) ..En Catalunya, Jordi, una parte muy importante del independentismo empezando por los políticos del procés
se sienten amigos de los etarras sin importarles Hipercor ni Ernest Lluch, cuando lo democrático sería que a gente que asesina a compratriotas inocentes, por disparidad ideológica se les retirara la palabra de por vida. Dices Jordi, qu

#33.7 , Neferu, 14/07/2019 - 12:00

3) dices Jordi que la Asociación de Víctimas DelTerrorismo (AVT) es un partido político y siento decirte que mientes. NO es un partido político. Sí puede ser que algún miembro milite en algún partido pero NO la asociación. ¿ Y que está politizado? El procés politizó el atentado de las Ramblas y el incendio de Tarragona. No sois mejores, soi

#33.8 Jordi br, L'h, 14/07/2019 - 15:28

Mientes e insultas gravemente. El indepentismo abraza a la ozquierda basca que ha abandonado la violencia.

Es evidente quien politiza el terrorismo y quien echa de menos a ETA. Asco!!!!

#33.9 Neferu, Barcelona, 14/07/2019 - 22:28

Bildu con Otegui ahora al frente fue la encargada de la logística de ETA y te recuerdo que a Otegui se le ha recibido en el Parlament como a un héroe sin que importase ni Hipercor ni Ernest Lluch. Eso es de una miseria moral sin precedentes en democracia.

#33.10 Neferu, Barcelona, 14/07/2019 - 22:29

Y sabes que no miento. Ahí están las imágenes para que la historia futura las juzgue.

#33.11 Para Jordi BR, Barcelona , 15/07/2019 - 08:21

Jordi, son los políticos que te representan los que encabezan vergonzosamente esta noticia. Tus opiniones, son sólo eso, opiniones partidistas. Vergüenza ajena

#33.12 Figueras, Para Jordi BR, 15/07/2019 - 13:57

No confundas Jordi, a los ETArras que estáis poniendo en un pedestal, NO SE HAN ARREPENTIDO, y los políticos a los que sigues, tampoco, no asisten a las manifestaciones en honor y memoria de los atentados en Cataluña y no aplauden cuando se rememoria al Sr. M.Blanco.
No, por más que lo intentas no vas a blanquearlos.

#33.13 Jordi BR, L'H, 15/07/2019 - 18:29

Ni hay una única forma de estar contra el terrorismo (leáse GAL, ilegalizar partidos o periodicos) ni por no hacerse la foto de turno eres terrorista.
Jamás blanquearé a un asesino ni tampoco a un fascista.

Menos fascismo del pensamiento único y más democracia y respeto por los principios fundamentales de la Constitucion

#33.14 Figueras, Para JordiBR, 15/07/2019 - 21:32

Jordi, los principios de la constitución los estais fusilando vosotros, hay muchas cosas a mejorar, pero no todo vale.

#31 Menjamela Grandi, Anapurna, 13/07/2019 - 07:07

Una magnifica imagen de lo que es hoy en día la escoria independentista. Enhorabuena.