Publicitat
Política · 1 de Juliol de 2019. 19:11h.

L'independentisme perd per tercer cop a la UE

El Tribunal de la Unió Europea rebutja les mesures cautelars de Puigdemont i Comín per ser eurodiputats

L'independentisme perd per tercer cop a la UE

El Tribunal de Justícia de la UE ha denegat els escons de Carles Puigdemont i Toni Comín de forma provisional en rebutjar les mesures cautelars d'urgència que aquests van sol·licitar per poder participar en la sessió de constitució de l'Eurocambra. El TJUE ha admès a tràmit la demanda però ha rebutjat les mesures cautelars que van sol·licitar per tal que el Parlament Europeu els reconegués com eurodiputats i poguessin participar en la sessió constitutiva del Parlament Europeu que tindrà lloc aquest dimarts a Estrasburg. 

El Tribunal recorda que "els candidats electes han de prestar jurament o promesa d'acatament a la Constitució espanyola en una sessió que tindria lloc el 17 de juny de 2019. Així doncs, tot i que l'esmentada proclamació pot ser entesa com un tràmit important i necessari en el procediment nacional, apareix, a primera vista, com una etapa intermèdia i no com l'etapa definitiva que posa fi al procediment nacional i porta a la comunicació oficial dels resultats en el sentit de l'article 12 de l'Acte de 1976". 

"En conseqüència, segons el president, atès que és indiscutible que els noms dels demandants no estaven inclosos en la llista remesa per les autoritats espanyoles al Parlament el 17 de juny de 2019, ha d'estimar que, a primera vista, els demandants no havien estat declarats oficialment electes en el sentit de l'Acte de 1976", estableix el Tribunal.

L'expresident de la Generalitat i l'exconseller van presentar divendres un recurs per demanar mesures urgents contra els impediments per entrar al Parlament europeu. El president del Parlament Europeu, Antonio Tajani, va enviar divendres una carta a Puigdemont i Comín en què els deia que no els pot tractar com a eurodiputats i els barrava així el pas a la constitució de les corts europees.

La desestimació de les mesures d'urgència sol·licitades per Puigdemont i Comín suposa la tercera derrota judicial de l'independentisme a Europa després que el Tribunal Europeu de Drets Humans avalés la suspensió del ple de l'1-O i després que el mateix tribunal refusés la demanda de Forcadell contra la seva presó preventiva. 

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#30 Purria Separata , Mollerussa, 02/07/2019 - 10:56

Zaaaaascaaaaaaaa!!!!!
Y van... ??
Jajajajajajaa!!!

#29 Soloesmiopinion, Tabarnia, 02/07/2019 - 08:40

Y encima, el dictamen no lo han hecho en catalán, como mi tostadora!!!! El mundo es fascistaaaaa!!!!

#28 Joan, de Manresa, Manresa, 01/07/2019 - 23:48

Com diu en Boye és realment una victòria, ja que obre la via als recursos i el plenari del Parlament Europeo s'haurà de pronunciar. De moment Bèlgica, Suïssa i Alemanya ens donen suport

#28.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 02/07/2019 - 08:32

"ens donen suport" ¿En què mundo vives?

#28.2 Al Joan de Manresa , Barcelona , 02/07/2019 - 17:04

Estas mal de la cabeza si te crees tus mentiras. Uffffff

#27 Uno que os lee, Al sur de Waterloo, 01/07/2019 - 23:13

Perdone pero es al menos la cuarta vez que la--antes democrática, hoy feixista--justicia europea desestima tramitar POR UNANIMIDAD las paupérrimas triquiñuelas legales de la lepra amarilla. La primera fue la de la Sra. Aumatell, luego las dos de Forcadell & Cía (las tres por el TEDH) y ahora la del dúo Puchi-Comín (por el TJUE). Y suma y sigue…

#26 Pelayo, Oviedo, 01/07/2019 - 23:06

Ya sea en los tribunales de la UE (TJUE) o del Consejo de Europa (TEDH) los indepes no están teniendo mucha suerte. Bueno siempre les quedarán la las "Resoluciones de la ONU" (que en realidad son opiniones de "expertos" independientes de la ONU ). Opiniones que, como su amigo Assange puede atestiguar, no valen una M***** ante los tribunales.

#26.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 02/07/2019 - 08:35

Yo hubiese entrecomillado también lo de "independientes"