Publicitat
Política · 30 de Setembre de 2019. 10:04h.

L’independentisme qüestiona ara la pertinença a la UE

La CUP arrossega ERC i JxCat a posicions euroescèptiques

L’independentisme qüestiona ara la pertinença a la UE

Eduard Pujol, portaveu de JxCat, durant una votació. Foto: Parlament

El rebuig generalitzat de la UE a la independència de Catalunya ha provocat un gir de l’independentisme cap a posicions euroescèptiques. L’última prova ha estat la resolució aprovada pel Parlament dijous passat després del debat de política general. El text -que va ser adoptat per 68 vots a favor, 58 en contra i vuit abstencions dels Comuns- va ser presentat per la CUP però va rebre el suport d’Esquerra i JxCat.

L’esmentada resolució diu que “serà també imprescindible debatre i eventualment prendre una decisió en relació a la pertinença o no a les diferents organitzacions internacionals, començant per l’Estat espanyol, però també en relació a la Unió Europea, la Unió Monetària i Econòmica de la Unió Europea, l’OTAN i altres organismes internacionals”.

La CUP, ERC i JxCat justifiquen aquesta posició en què “l’exercici del dret d’autodeterminació ha de comportar un debat profund sobre el model polític, institucional, econòmic, social i cultural del conjunt dsel país”. En la seva opinió caldrà debatre “les aliances internacionals que el poble català pugui establir” en el futur en cas d’independència.

L’expresident Puigdemont ja va dir el novembre del 2017, després que cap país europeu reconegués el referèndum, que la Unió Europea s’havia convertit en un “club de països decadents” i la periodista Pilar Rahola va afirmar poc després en un programa de TV3 que la UE se’n podia anar “a la merda”. Puigdemont va rectificar posteriorment.

Publicitat
Publicitat

37 Comentaris

Publicitat
#34 El programa ocult, Chez Fangue, 01/10/2019 - 10:14

Per si encara algú no ho ha copsat, sabeu que el programa d'aquesta trepa consisteix en adherir-se al Marroc com a territori annex, proclamar l'islam com a religió oficial i assegurar-se un sou vitalici.

#33 Ciudadano Sinmitos, Barcelona, 30/09/2019 - 23:24

El independentismo va con su estrella; no solo fuera de España, Unión Europea, planeta Tierra y Sistema Solar. La estrella conduce a los separatas a otra Galaxia ¡El Cielo es suyo!

#32 Sergi, Bcm, 30/09/2019 - 22:16

Europa es la tierra de la libertad. Lo contrario de los independentistas.

#31 AnnaMollet, Mollet, 30/09/2019 - 20:32

¿Qué hacen todos esos locos yendo en contra de dirección?
(Síndrome del Conductor Kamikace y del Separatista Catalán).

#30 Soloesmiopinion, Tabarnia, 30/09/2019 - 18:54

Fuera de Europa podrían robar todavía más y implementar una dictadura xenofoba sin los molestos controles de la UE.