Publicitat
Política · 21 de Febrer de 2019. 09:00h.

L'independentisme s'arronsa davant el Suprem

Borràs diu quer va ser "un conflicte polític i amb la voluntat d'arribar a un acord amb el Govern espanyol"

L'independentisme s'arronsa davant el Suprem

Imatge del 27 d'octubre del 2017 després del Ple on es declara la República

Les exconselleres Dolors Bassa i Meritxell Borràs han reconegut durant el judici al Tribunal Suprem que la independència era un farol. Bassa va reduir la declaració d'independència al Parlament a "un acte més dins de la legislatura, mai un acte concloent per a la independència".

L'exconsellera ha assegurat que el que buscaven realment era un pacte amb l'Estat: "La prova és que estem aquí i no hi ha independència. Sempre es va plantejar la independència com una cosa pactada", va afirmar davant del jutge. Bassa va justificar la llei de transitorietat a la república catalana amb que si finalment "s'arribava a un pacte" amb el Govern central per celebrar un referèndum havien de "tenir alguna cosa preparada".

Per la seva banda, la també ex consellera Meritxell Borràs ha afirmat que la declaració d'independència aprovada pel Parlament de Catalunya el 27 d'octubre va ser "una expressió política sense conseqüències legals" i que era "un conflicte polític amb la voluntat d'arribar a un acord amb el Govern espanyol". "El que es va llegir a la Cambra va ser un preàmbul de la declaració d'independència que ni obliga ni estableix res", ha concretat. "Més enllà de signar el decret de convocatòria, el dia anterior, no vam fer res més", ha reconegut.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 Pa amb tomàquet i pernil ibèric, Amb el separatisme ni parlar-ne, 21/02/2019 - 16:20

"L'independentisme s'arronsa davant el Suprem"

Acollonits seria la paraula correcta ...

#11 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/02/2019 - 12:41

Tan be que anavem amb la Maripau, mossen Ballarin i el Filiprim quan l´Antiga Casa Pujol no tenia veleitats colpistes i nomes es dedicava a robar

Quins temps aquells els de l´oasi de Pujol sense UDEF ni Fiscalies Anticorrupcio obstinades en exterminarnos i celebravem amb joioses xocolatades al Pati dels Tarongers el sant del patriarca del cártel

#10 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 21/02/2019 - 12:38

"Abandonar toda esperanza, quienes aquí entráis"

Dante Alighieri a l´entrada de l´infern.

#9 Tabarnés puro, Barcino, 21/02/2019 - 11:18

Vamos, que los burgueses nacionalnarcisistas, aburridos de su plácida, monótona y acomodada vida burguesa montaron un akelarre-botellón indepe para sacar la 'rauxa' y sentir la adrenalina.
Pues les va a salir cara la fiesta, porque ha pasado la noche de risas y ahora llega la resaca.

#8 arm, figueres, 21/02/2019 - 11:07

quines contradiccions, si anaveu de farol perque varen marxar Puigdemont, comin? aixì doncs vareu enganyar a la gent fer veure que l independencia era a tocar?