Publicitat
Política · 19 de Juliol de 2021. 16:11h.

L'independentisme s'estén a França

JxCat signa un acord amb Unitat Catalana

L'independentisme s'estén a França

Junts per Catalunya ha signat aquest dilluns al matí un conveni de col·laboració amb Unitat Catalana a Banys d'Arles i Paladà, en un acte on hi han estat presents el president Carles Puigdemont; el conseller Lluís Puig; el secretari d'organització, David Saldoni; i el responsable de Països Catalans i Internacional del partit, Aleix Sarri.

Amb aquest acord, el partit que presideix Puigdemont busca la seva "expansió a la Catalunya Nord". En el document signat per les dues formacions, s'acorda que "Unitat Catalana serà la representació de Junts per Catalunya a l'Estat francès". El text també marca que "els membres del partit que compleixin els requisits podran ser candidats a les eleccions municipals de la Catalunya Nord".

També els membres d'Unitat Catalana es podran presentar a les eleccions municipals i del Parlament de Catalunya. En aquest sentit, però, Junts no pot interferir en les accions i decisions en relació amb l'Estat francès sense el vistiplau d'Unitat Catalana.

Durant l'acte de signatura, el president Puigdemont ha assegurat que aquesta aliança "demostra que ens comprometem a ajudar-nos mútuament, a continuar amb més força i més valor" i ha reiterat que "ens hem d'ajudar entre nosaltres, perquè si no, no ho farà ningú".

Finalment, ha dit que "només els catalans, tant se val si és del nord, com del sud, només ens tenim a nosaltres per ajudar-nos en la defensa de la llengua, la cultura i la nostra sobirania". "Som un partit amb vocació de govern, tenim una molt bona representació parlamentària, tenim una excepcional presència als nostres municipis, i tres eurodiputats. És un projecte que pot aportar moltes coses".

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#33 antonio, barcelona, 21/07/2021 - 13:01

dons si el lidera el puigdemont tenen un futur bastant fotut

#31 OtgerCataló, BCN, 20/07/2021 - 12:40

Convencido que habrá lista de espera de franceses para empadronarse en España y ser concejal de Capdella.

#29 Pere, Girona, Spain, 20/07/2021 - 07:41

Ara si que l'ha liat grossa el Vivales.

França no s'andarà amb cursileries patriòtiques

#28 Joan, BCN, 20/07/2021 - 07:25

No em facis riure, Rius. Totes aquestes iniciatives han quedat en no res. A veure si us poseu al cap que de Cerbère a Lille el 99% dels ciutadans se senten francesos.

#27 Rainbow Warrior, Mururoa, 20/07/2021 - 07:15

Con lo expeditivos que son los franceses cuando les tocan la pera estos van a durar dos telediarios.
¡¡Jajajajajajajaa!!