Publicitat
Política · 11 d'Octubre de 2012. 11:52h.

"L'independentisme té una greu carència intel·lectual"

Valentí Puig considera "nefasta la terminologia Països Catalans"

"L'independentisme té una greu carència intel·lectual"

Valentí Puig

El periodista Valentí Puig, en una entrevista a El País, considera que "el problema de l'independentisme és que té una greu carència intel·lectual al darrere. Un dels problemes del catalanisme actual, extrapolat a l'independentisme, és la manca d'estratègies intel·lectuals rigoroses".

"Normalment els llibres més interessants de propostes independentistes són de tema econòmic, però no n'hi ha que impliquin factors històrics, d'evolució d'una societat. El factor econòmic és fonamental, però noto una certa improvisació intel·lectual, un buit. L'independentisme mai no ha tingut un pòsit intel·lectual de substància", considera.

Puig també creu que "una de les coses més nefastes i exòtiques va ser la terminologia Països Catalans, que consistia a traslladar un concepte polític al que era una comunitat lingüística i amb connexions culturals". "La idea dels Països catalans va ser un error, i Tarradellas ja deia que era un disbarat. Crea anticatalanisme, i això és dolent", sentencia.

Publicitat
Publicitat

80 Comentaris

Publicitat
#54 Terraxa, Terrassa, 12/10/2012 - 18:03

No sisplau, més intelectuals no. Ni més polítics ni periodistes ni "homes de negocis", ni assessors, ni consultors.

Gent que PENQUI i que no visqui de la mamella, això és el que fa falta.

#53 Barretina2, Tarragona, 12/10/2012 - 15:42

El gobierno de España tendría que mirar lo que firma y ratifica con la Unión Europea, ( 2009-Convenio Europeo de Derechos Humanos), ya que los Convenios están por encima de los Tratados

Artículo 10 - de la Constitución Española

#52 Jaume B., Manresa, 12/10/2012 - 14:01

La candidatura d'ERC és una bona mostra de la manca d'intel·lectuals a l'independentisme i de l'excés de xarlatans d'anar per casa que gosen dir-se intel·lectuals. ERC s'enfonsarà pel seu propi pes i la CUP i SI hi ajuaran restant vots sense treure representació cap dels dos. L'únic vot útil és Ci

#51 contribuyente, Santo Domingo, 12/10/2012 - 12:41

4, 2 del Tratado de la UE está todo dicho; solo sería legal una secesión pactada con España y la actual Constitución de nuestro país impide la independencia unilateral de una parte de la nación, porque la soberanía de España corresponde al conjunto del pueblo español.

#50 Cansat!, Barna, 12/10/2012 - 11:52

La idea dels Països catalans va ser un error, i Tarradellas ja deia que era un disbarat. Crea anticatalanisme..(....).
La idea no té talla intel·lectual. Doncs, té comsequències que perjudiquen la idea.

#50.1 contribuyente, Santo Domingo, 12/10/2012 - 12:41

http://www.criterioliberal.com /es-imposible-la-independencia -de-cataluna