Publicitat
Política · 3 de Juny de 2020. 18:20h.

L'independentisme tem perdre el poder

Torra refreda les eleccions després d'haver dit el gener que la legislatura "no té més recorregut"

L'independentisme tem perdre el poder

Quim Torra

El president de la Generalitat, Quim Torra, rebutja convocar ara eleccions anticipades perquè “és el moment de prendre decisions i donar les respostes que la gent necessita davant la crisi de la Covid-19”. Torra ha afirmat que els seus esforços s'aboquen en posar tots els recursos de les administracions públiques per “salvar tots els llocs de treball possible” i acabar amb l'“angoixa” derivada de la pandèmia.

Aquest dimecres ha tornat a descartar l'avançament electoral escudant-se en la gestió de la pandèmia i els seus efectes socioeconòmics, malgrat que a principis d'any va anunciar que les convocaria després d'aprovar els Pressupostos del 2020.

“Aquesta legislatura no té més recorregut”, va sentenciar Torra el 29 de gener d'enguany en una declaració institucional des del Palau de la Generalitat. El president català va anunciar a continuació que “un cop s'hagin aprovat els pressupostos al Parlament, anunciaré la data de les eleccions”. Els comptes es van aprovar el passat 24 d'abril, però ara afirma que “hem de donar respostes i resolucions a tota la ciutadania que viu aquest moment amb plena angoixa”.

Tanmateix, aquesta no és la primera vegada que canvia d'opinió respecte l'avançament electoral. Torra ja va parlar per primera vegada de convocar comicis anticipats a principis d'agost de l'any 2018 en cas de no aprovar els Pressupostos del 2019.

“Els governs acostumen a dimitir si els seus pressupostos no són aprovats i em sembla que això és un mandat democràtic d'autoexigència”, va assegurar en una entrevista a l'ACN. Els comptes de la Generalitat no es van aprovar però el president del Govern va descartar posar les urnes perquè “tenim la majoria suficient per tirar endavant el nostre programa de govern”.

“Seria una gravíssima irresponsabilitat en aquest moment per a Catalunya plantejar-se eleccions, i nosaltres volem ser un Govern responsable i que governa”, va al·legar el 3 d'abril del 2019 a una pregunta de Catalunya en Comú durant la sessió de control.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#15 Telamarinera , Vng, 04/06/2020 - 21:46

Se los imaginan sin el maná presupuestario? Buscando faena a los miles de “conectados”?

#14 gurguri, barcelona, 04/06/2020 - 12:26

Los herederos del 3% que llevan medrando, 30 años con sus "negocietes" no quieren elecciones , siguen copando todos los resortes del poder, empresas FGC, el Puerto etc..Y no olvidemos los pequeños Municipios, donde no ser independentista es como ser un delincuente.

#13 joan, manresa, 04/06/2020 - 11:09

tinu.)de sempre.,Vostè amb pocs dies ,creiem que amb quatre dies,a passat de "una legislatura sense futur.." a convocar a 30 "dels millors",per planificar un futur fins al 2022.,en que quedem Sr.Torra.? i encares gosa dir ..,que "no seran de la mateixa ideologia.."..,cu...s,faltaria mes.Pro tot i axis,seran 30 enchuf.,amb favors pendents o parti

#12 Gandalf, Tierra Media, 04/06/2020 - 11:08

President, posi les urnes! Volem votar!

#11 joan, manresa, 04/06/2020 - 11:02

No..,no..Sr.Torra..,Vostés temen perdre el poder....,i sap perquè...,perquè no sa lan guanyat mai...L'independentisme a estat enganyat,només queda en peu els mes radicals i els que esperant algun favor pendent....,lo que queda es veurà en unas eleccions..,si encares els queda un alé de sentiments desapareixen del dia a dia ,els caretos de (cont