Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2022. 12:57h.

L’independentisme va congelar el catalangate any i mig

Roger Torrent i Elisenda Paluzie ja en van parlar el 2021

L’independentisme va congelar el catalangate any i mig

L’independentisme ha tingut congelat durant un any i mig la informació sobre l’existència d’un suposat espionatge massiu contra un bon nombre de dirigents i activistes d’aquest col·lectiu, segons informa El Triangle.

Els dirigents d’ERC, JxCat, CUP, Òmnium Cultural i ANC van llançar la campanya que van batejar com a Catalangate el passat 18 d’abril passant. Però l’expresident del Parlament i actual conseller d’Empresa i Treball, Roger Torrent, va publicar el març de l’any passat un llibre titulat Pegasus dedicat a aquest espionatge.

Situa el 21 d’octubre del 2019 un “epíleg per als dies que vindran” on escriu: “Els pròxims dies també vindrà una segona onada de Pegasus. Serà el moment en què John Scott-Raitlon i Elies Campo, conjuntament, faran pública la llista definitiva dels afectats per aquesta operació d’espionatge”.

“Tots els noms que hem anat apuntant, totes les persones a les quals hem fet el seguiment i que hem anat comprovant com, efectivament, han estat escoltades. Només quan això passi podrem dimensionar del tot l’afectació d’aquesta operació d’espies, mòbils, cavalls desbocats i escoltes. I podrem constatar que era un sistema generalitzat i discrecional de vigilància política. Podrem afirmar, de manera definitiva, que vivim en un estat policial”, afegia.

John Scott-Railton és investigador sènior de Citizen Lab i Elies Campo és l’activista que ha fet de pont entre el sector independentista català i aquest centre de la Universitat de Toronto. Els dies posteriors al 21 d’octubre del 2019 van anar passant però ni Citizen Lab ni cap partit ni organització independentista va fer pública la llista definitiva d’afectats per l’espionatge anunciada per Torrent.

La pròpia presidenta de l’ANC, Elisenda Paluzie, va fer unes declaracions el juliol del 2021 acusant l’estat espanyol d’espiar l’independentisme. El digital El Confidencial va acusar-la de fer acusacions falses i Paluzie, en un missatge a Twitter del dia 17 d’aquell mes, amenaçava: “Aviat l’hemeroteca els retratarà”.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Expediente Royuela, Netflix, 03/07/2022 - 13:44

A los golpistas y corruptos la policia debe vigilarlos. Y en la administracion de la generalitat hay un buen montón.

#5 TOT CONTROLAT, Barcelona, 03/07/2022 - 09:35

RES NO ES PER CASUALITAT

S'HABIA DE CERCAR el moment oportu
a les hores no hera convenient

LO TORNAREM A FER

#4 Ojotuerto, Calafell.TAB, 03/07/2022 - 08:21

La minoría hegemónica (política/burocracia/beneficiada por Ley Electoral) por mucho que haga ruido, no es nada (y cada vez menos). Nos condenan a los demás a maldiciones de los dioses y rayos fulminantes si combatimos sus delirios (y sus extracciones de rentas para sus bolsillos). Pero detrás del escenario sólo hay chorizos. Pocos y Picantones

#3 Chris, Lleida (RIP Cataluña), 02/07/2022 - 21:54

Si se da uno mismo con un objeto contundente¿Violencia Policial?
Si tropieza uno por las escaleras de su bloque¿Violencia Doméstica?
Si se infecta uno mismo el movil¿Espionaje?

CitizenLabs huele a todo aquello que acaba en el sótano por si acaso. Ningún artículo de investigación sobre el gran escándalo de Facebook en su peor etapa

#2 Marcial Heredia, en tierra de cuñaos, 02/07/2022 - 19:22

No pocos aspiraban a tener un móvil infectado para llorar en público en una muestra profunda de victimismo sin límites. Una concepción superficial y petarda que no le interesa ir más allá del show. Por eso dar crédito al ejército de lazis que siguen lobotomizados por esa pandilla de cincuentones hedonistas es imposible.