Publicitat
Política · 18 de Maig de 2021. 18:38h.

L'independentisme veu "limitades possibilitats"

ERC i Junts creuen que la negociació amb l'Estat té "dificultats enormes"

L'independentisme veu "limitades possibilitats"

El pacte entre Esquerra i Junts per Catalunya per investir Pere Aragonès com a president de la Generalitat inclou l'aposta pel diàleg amb el Govern espanyol, però ambdues formacions veuen "limitades possibilitats d'èxit" i també plantegen "preparar-se" per a la confrontació amb l'Estat, si la primera estratègia no prospera".

Ambdues formacions destaquen que "el millor dels instruments per a la resolució del conflicte és un referèndum d'autodeterminació acordat amb l'Estat", però admeten que "el procés de negociació amb l'Estat té unes dificultats enormes i unes possibilitats d'èxits molt limitades en especial si no aconseguim incrementar la nostra força negociadora".

ERC i JxCat constaten que "cal treballar totes les vies democràtiques que ens permetin forçar democràticament l'Estat a la resolució del conflicte" i, en aquest sentit, afegeixen que cal "poder plantejar un nou embat democràtic que permeti assolir la República Catalana i la independència del nostre país".

"Des d'aquesta perspectiva -diuen- assumim la necessitat de la confrontació democràtica amb l'Estat per forçar-lo a una resolució del conficte, especialment si es confirmen les limitades possibilitats d'èxit del procés de negociació".

També apunten que "per encarar amb èxit el nostre objectiu caldrà bastir complicitats amb tots aquells sectors i organitzacions socials i econòmiques del país preocupades i compromeses en la construcció d'un futur de prosperitat per a la ciutadania i per les generacions futures".

Finalment, les dues formacions independentistes han acordat que "la preparació per incrementar la nostra força negociadora, incrementar aquesta pressió i obtenir més eficàcia davant l'Estat serà responsabilitat de l'espai de coordinació, consens i direcció estratègica".

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#4 bejota, bcn, 19/05/2021 - 11:32

El separatismo ha perdido el 30% (casi 1 de cada 3) de los votos que obtuvo en 2017: de 2.079.000 a 1.456.000, més de 623.000 catalans han dit adéu al prusés, la secesión ya no les ilusiona, no ven necesario movilizarse.En 2019 hubo cuatro elecciones en Cataluña y , en todas, el separatismo perdió más de 300 mil votos.Por cierto, no había COVID

#3 Miguel, Hospitalet de Llobregat, 18/05/2021 - 20:52

4 añitos más en lo que se va a centrar este gobierno: la independencia. Los demás problemas (sanidad, educación, empleo, SEGURIDAD, etc., etc.) pueden esperar, son tonterias comparadas con la independencia. La primera medidad (de gran calado) que va a tomar este gobierno es: cambiar la pancarta del balcón por otra más acorde a los nuevos tiempos.

#2 David, Mataro, 18/05/2021 - 20:41

Dentro de poco tiempo gobernaran PP y VOX. Luego lo tendreis mas facil. Jajajajajaja

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 18/05/2021 - 20:10

Nomes 3 anyets de dieta mediterranea, recolliment i sosiego a costa de la generosa i magnanima hospitalitat de l´estat ja han començat a tenir un efecte taumaturgic entre la nostra impetuosa muchachada amarilla.

I en nomes 3 anyets. Una cosa espectacular

Ja no tornaran mai mes a treure´s la chorra ni escopir en mig de les reunions de veins.