Publicitat
Política · 10 de Novembre de 2010. 18:10h.

L'independentista Èric Bertran es fa militant de CDC

La companya de Paco Candel també s'afilia a Convergència

L'independentista Èric Bertran es fa militant de CDC

Èric Bertran, en una foto d'arxiu de setembre de l'any passat, a la seu de CDC

L'independentista Èric Bertran, que va tenir ressò públic pel cas de l'Exèrcit del Fènix, s'ha afiliat a CDC. Bertran ja col·laborava amb Àngel Colom en la sectorial d'immigració de CDC, però ara ha demanat l'ingrés com a militant, a pocs dies de les eleccions al Parlament.

Als 14 anys, l'Audiència Nacional va demanar vuit anys de reformatori per a Bertran per sol·licitar l'etiquetatge en català a diferents empreses sota l'empara de l'imaginari Exèrcit del Fènix.

Bertran va rebre al 2006 el premi Segador de l'any, i un any després el Jaume I d'Acció Cultural del País Valencià. Actualment, és el president de NousCatalans.Joves, que depèn de la sectorial d'immigració de CDC. Aquesta entitat col·labora en el projecte de la Casa Gran del Catalanisme que impulsa el líder de CiU, Artur Mas.

En un comunicat, CDC ha anunciat l'alta com a militants del partit de seixanta persones, que s'han compromès, a través de la signatura d'un manifest, a treballar en favor de Mas. "Una seixantena de persones han volgut, aquesta setmana, fer-se militants de CDC de la mà d'Àngel Colom. Entre elles destaquen Joana Gardés, excompanya de Paco Candel, Èric Bertran, conegut per ser l’autor del llibre Èric i l'Exèrcit del Fènix, José Vera, director nacional del moviment equatorià de Catalunya, Mbaye Gaye, director d'Afrocatalans o el pedagog Miquel Esteve, entre d’altres", indica.
 
En el text del manifest s’afirma que "cada cop més entre la ciutadania de Catalunya es percep el cansament causat per les contínues tensions amb l’estat espanyol i la seva nul∙la voluntat d’entendre les aspiracions més que majoritàries del poble de Catalunya per millorar el seu autogovern". "D'una manera especial CiU està demostrant tenir una visió realista de la societat catalana desenvolupant una política clara i oberta pel que fa a la immigració recent, portant a la pràctica, malgrat no estar al govern del país, propostes i actuacions encaminades a construir una societat cohesionada entre els vells i els nous catalans'", segueix.
 
Bertran ha indicat que "'el vot útil independentista a les properes eleccions serà CiU, perquè la independència de Catalunya l'hem de construir des de la majoria. L'Artur Mas farà respectar el dret a decidir sense límits del poble de Catalunya, serà un gran president”.
 
A aquest respecte Joana Gardés ha assegurat que “CiU ha fet aquesta campanya amb humilitat, il·lusió i respecte, adjectius que estan dins del conegut com a esperit candelià", fent referència al seu excompany Paco Candel. Els nous militants de CDC han demanat “als ciutadans de Catalunya que s’adhereixin a aquesta crida i assumeixin els seus propòsits”.

Una imatge dels nous militants de CDC

Publicitat
Publicitat

26 Comentaris

Publicitat
#26 josep, barcelona, 11/11/2010 - 12:13

Ja es veia de que anava aquest. Primer el llibre, i ara quan ha vist que on pot tenir cadira es a CIU, doncs cap allá. Molt bé Eric, faras carrera noi.

#25 Laia, BCN, 11/11/2010 - 11:24

L'adhesió a CIU d'un independentista pot semblar, a priori, incoherent. Però la incoherència total seria proclamar-se independentista i afiliar-se a Esquerra.

#24 Ramon, Girona, 11/11/2010 - 11:16

A aquest noi se li van obrir les portes de la fama i de la política per haver fet l'idiota en unes cartes. És un nen que fa el batxillerat i que és amic d'en Colom, res més que això. I ara va pels pobles pontificant... Quins líders que pugen, ai las...

#23 Roberto, girona, 11/11/2010 - 10:32

Un altre ni-ni-ni que es pensa jubilar sense haver treballat, i vivint de la política.
Quina joventut tan poc compromesa. Aquest segueix els passos de l'Strubell, ara cap aquí, ara cap allà. Qui me'n doni més, allà vaig...

#22 purito, hostalrich, 11/11/2010 - 10:05

Eric trist lo teu és molt trist!!!!