Publicitat
Política · 5 de Març de 2009. 14:00h.

L'independentista té "major nivell d'estudi" que qui no ho és

"Els unionistes es concentren en feines menys qualificades, com les tasques de la llar"

L'independentista té "major nivell d'estudi" que qui no ho és

Els unionistes llegeixen menys, segons el Cercle

El president de la Fundació Cercle d’Estudis Sobiranistes Alfons López Tena, l’investigador del Consell Superior d’Investigacions Científiques Marc Belzunces, i el director de la fundació i economista Roger Albinyana han presentat  la segona part de l’estudi del Cercle d’Estudis Sobiranistes titulat “Suport Social a la independència de Catalunya (1991-2008) – perfils sociològics”.
 
Aquest nou lliurament de l’estudi identifica "les característiques sociològiques principals dels grups considerats de forma aïllada: independentista, unionista i indecís, així com n’estudia les diferències, les similituds i la seva evolució temporal". Algunes de les conclusions principals que es poden extreure de l’estudi són les següents:
 
"Tant l’independentista com l’unionista són persones indistintament de gènere masculí o femení, tot i que s’observa una lleugera tendència superior de l’independentista a ser de gènere masculí i de l’unionista a ser de gènere femení".
 
"L’independentista és més jove que l’unionista, tot i que el més jove de tots és l’indecís"; "l’independentista se’n va a viure a ciutats petites, i en menor mesura, a ciutats més grans, mentre que l’unionista se’n va a viure a ciutats petites i grans indistintament".
 
"L’independentista incorpora més classe mitjana, i té uns ingressos i un poder adquisitiu més elevats que l’unionista i l’indecís"; "l’independentista té major nivell d’estudis que l’unionista i l’indecís"; "l’independentista desenvolupa feines més qualificades, mentre que l’unionista es concentra més en feines menys qualificades, el col·lectiu de jubilats i el de les treballadores de la llar".
 
"L’independentista llegeix la premsa escrita amb més freqüència que l’unionista i l’indecís. Tot i que el mitjà El Periódico de Catalunya continua essent el més llegit pels tres grups, està clar que perd lectors en relació a La Vanguardia. La premsa gratuïta irromp amb força en els grups indecís i unionista, i per sota dels altres dos mitjans (El Periódico i La Vanguardia) en el grup independentista. En els darrers anys, el lector independentista llegeix menys premsa comarcal i també llegeix menys els mitjans majoritaris (El Periódico de Catalunya i La Vanguardia), mentre que els mitjans Avui i El Punt conserven la seva quota de mercat entre els lectors independentistes".
 
"L’independentista mira televisió fonamentalment en llengua catalana, mentre que l’unionista i l’indecís miren més canals de televisió en llengua castellana. Tot i així, Televisió de Catalunya continua essent líder entre els tres grups".

Publicitat
Publicitat

55 Comentaris

Publicitat
#55 josepxicot, barcelona, 06/03/2009 - 18:25

Si els que diuen ser l´alternativa al Montilla
diuen aquestes coses,anem bè,això i les
parelles llinguístiques amb arabs i africans
quina fila fem,apa tots cap a la Casa Gran
del Catalanisme,manquen les xiruques,cap
el manicomi, a fer-ho mirar.

#54 ANTONI, tarragona, 06/03/2009 - 12:03

Si els independentistes són tan superiors, com és que estan colonitzats per uns ignorants? Aquest López Tena...pobre home.

#53 Salva, Málaga, 06/03/2009 - 10:14

ESTE TIO FUMA Y NO TABACO

#52 ccc, bcn, 06/03/2009 - 09:59

l'independentisme és negoci i conservar l'estatus, els fills i nets de franquistes q vivien del règim i explotaven la ma d'obra barata facilitada per en Franco ara són de CiU i ERC, per mantenir el negoci viu

#51 cano86, BCN, 06/03/2009 - 09:53

k razon tienes aleis, estan creando su raza nueva, pero nunca lo conseguiran! X UNA SIMPLE RAZÓN, SON MINORIA!!

MONTILLA VETE YA X DIOSSSS!!! VETE A DAR CATALAN A TUS HIJOSS Q NO SE EMPACHEN DE ALEMAN