Publicitat
Política · 14 de Setembre de 2018. 12:59h.

L'Institut Luther King diu "hipòcrita" a Torra

"No crec que separar una regió rica d'un país sigui comparable a defensar els drets humans"

L'Institut Luther King diu "hipòcrita" a Torra

El director de l'Institut Luther King, el doctor Clayborne Carson, en declaracions a El Confidencial, ha demanat a Quim Torra que deixi d'utilitzar la seva figura. "Aquesta és la proposta que faig al poble de Catalunya: o llibertat o llibertat. I emparat en el mandat de l'1 d'octubre i prenent com a exemple lluites com la de Luther King, proposo una marxa pels drets civils, socials i nacionals de Catalunya ", va manifestar Torra dies enrere.

"No és just que facin servir la seva figura. Luther King tractava d'alliberar els afroamericans d'un sistema opressor, i no veig que formar part d'Espanya sigui una opressió". Per començar, ningú impedeix als secessionistes exercir els seus drets humans fonamentals, ni veig en general que siguin oprimits com a grup, així que un i altre moviment no són comparables. És anar massa lluny ", considera Carson.

"No es pot obviar que hi ha una motivació econòmica en el moviment d'independència de Catalunya. Es tracta d'una regió rica que si se separés d'Espanya generaria un perjudici a altres grups socials. Així que estima que la gent a Catalunya advoqui per la resistència no violenta, però això per si mateix no és seguir el camí de King, perquè el que estan fent en realitat és negar a una altra gent els drets que reclamen per a si ", afegeix.

"No tinc tots els detalls, però no crec que separar una regió rica d'un país sigui comparable a defensar els drets humans. Si cada persona al món tingués el dret a organitzar un moviment secessionista, hi hauria 10.000 països al món. I això faria d'aquest un món millor? Jo crec que no ", considera.

"Sona estrany que un Govern, que per definició té el monopoli de la violència, reclami les tàctiques de no violència de Luther King o Gandhi. Que un Govern, que en altres circumstàncies no dubtaria a emprar la violència al seu favor per reprimir una manifestació , s'erigeixi, perquè li convé, en símbol de la no violència per justificar les seves accions només pot ser qualificat d'hipòcrita ", indica.

"Puc entendre el dret general de la gent a formar la seva nació, però han de ser conscients que, si ho fan per motius culturals o ètnics, crearan al seu país una minoria de persones que se sentiran ofeses i desposseïdes dels seus drets, i que en última instància potser hauran d'abandonar la seva terra. Això ja va passar en el procés de separació de l'Índia i el Pakistan fa 70 anys. Els musulmans van haver d'abandonar l'Índia i els hindús, sortir de Pakistan . I va ser una tragèdia ", recorda.

"Si ara Califòrnia se separés d'Estats Units, rebria molts suports, però també generaria una resistència molt forta, i això probablement ens portaria a una guerra civil. Puc entendre els dos costats de l'equació i sòl sentir simpatia pels moviments d'alliberament, però l'actual tendència mundial cap al secessionisme és molt perillosa ", conclou.

Publicitat
Publicitat

145 Comentaris

Publicitat
#103 Barretina a rosca, Black hole, 16/09/2018 - 14:29

Declaraciones que no corrige el comunicado del Instituto Luther King:

"Luther King trataba de liberar a los afroamericanos de un sistema opresor, y no veo que formar parte de España sea una opresión. Para empezar, nadie impide a los secesionistas ejercer sus derechos humanos fundamentales"

#102 Barretina a rosca, Black hole, 16/09/2018 - 13:56

El comunicado del Instituto Luther King no demiente ni una sola palabra de las declaraciones ("entrecomillado") del artículo de El Confidencial.

Otra cosa es la interpretación de los periodistas sobre estas declaraciones y el comunicado posterior tanto en El Confidencial o en ElNacional.cat (medios poco objetivos en general).

#101 OVNI, ELX, 15/09/2018 - 23:09

Text íntegre del desmentiment de l'Institut Martin Luther King:
"He quedat sorprès i molest avui quan he descobert que se m'havia citat malament en un diari espanyol en què s'afirmava que jo creia que Martin Luther King, Jr. s'hauria oposat ..."


https://www.elnacional.cat/ca/politica/text-desmentiment-institut-martin-luther-king_304956_10

#101.1 Macho Ibérico, Hispania, 16/09/2018 - 11:50

El confidencial ha hecho públicas las grabaciones...PUNTO.

Otra cosa es que vuestra presión en las redes de miedo , que lo da.

#101.2 Barretina a rosca, Black hole, 16/09/2018 - 13:59

El comunicado NO desmiente las declaraciones afectuadas sino que matiza sobre la interpretación dadas por el periodistas sobre las declaraciones.

OVNI no es un desmentido, !siempre manipulando!.

#101.4 Marga, San Cucufate del Valles , 16/09/2018 - 14:01

El Confidencial sólo ha publicado cortes fuera de contexto manipulados ¿a que no se atreven a colgar la entrevista completa al 100%? No hay h.......

#100 Marta, Girona, 15/09/2018 - 20:51

A mi m'agradaria que algún independentista m'expliques que te de progressista aquest moviment. Ho dic de debó.

#100.1 Oriol c, Terrassa, 16/09/2018 - 23:05

Marta, d'entrada aquest moviment neix de baix cap la classe política, proposa un procés constituent amb participació popular, no una constitució feta a esquenes de la població, liderada per un rei imposat per Franco i amb l'exercit vigilant.
Això per començar.

#99 Lobisome, BCN, 15/09/2018 - 19:49

Es evidente que El Confidencial se columpia con el titular, pero si yo fuera secesionista, no lanzaría las campanas al vuelo. En la entrevista, y eso no ha sido desmentido, se trata al secesinismo y a la Generalitat de "hipócrita" y de no estar en absoluto "oprimidos" por España. A ver cómo se salta eso Sala i Martín...

#99.1 Jordi br, L'h, 16/09/2018 - 00:48

Sigo manteniendo que esta fuera de lugar la comparacion del proces con Luther King, pero es evidente que la credibilidad del confidencial ha quedado en evidencia, asi como los medios que han silenciado la rectificacion

#99.2 Barretina a rosca, Black hole, 16/09/2018 - 14:26

Jordi ¿Que medios han silenciado el comunicado? No he visto ni uno solo que se hiciese eco de la declaraciones y que no lo haya desmentido (cada uno a su manera).

Mas gracioso es que los medios indepes no informasen de las declaraciones y se han apresurado a mostrar el comunicado sin explicar antes ni ahora que había declarado jajajaja