Publicitat
Política · 22 de Setembre de 2020. 20:46h.

Llach va traslladar la seva fundació a Madrid

El Govern li concedeix Medalla d'Or "pel seu compromís amb el país"

Llach va traslladar la seva fundació a Madrid

El Govern ha aprovat aquest dimarts concedir la Medalla d'Or de la Generalitat a Lluís Llach "pel seu compromís amb el país". La portaveu de l'Executiu, Meritxell Budó, ha anunciat el guardó al cantautor, escriptor i polític juntament amb la pedagoga Maria Teresa Codina Mir.

Malgrat que el guardó concedit a Llach es va crear per distingir aquelles persones que "hagin prestat serveis eminents i extraordinaris a Catalunya en els àmbits polític, social, econòmic, cultural o científic", el cantautor i exdiputat de JxSí va preferir establir la seva fundació a Madrid perquè la legislació a la capital espanyola era més beneficiosa econòmicament.

La Fundació Lluís Llach és una entitat creada el 2010 que es va inscriure en el registre del Ministeri de Cultura a Madrid, perquè la legislació espanyola requeria un desemborsament de 30.000 euros en concepte de dotació inicial, mentre que el tràmit administratiu a la legislació catalana era de 60.000 euros. No va ser fins a l'any 2014 que Llach va anunciar el trasllat de la seva fundació de Madrid a Catalunya.

Lluís Llach, durant la seva etapa com a diputat de Junts pel Sí a l'any 2017, va advertir als funcionaris que no acatessin les lleis de transitorietat jurídica -o lleis de desconnexió-, que la Generalitat els sancionaria.

"En el moment que tinguem la llei de transitorietat jurídica, allò obligarà tots els funcionaris que treballen i viuen a Catalunya. El que no la compleixi serà sancionat. S'ho hauran de pensar molt bé. No dic que sigui fàcil, al revés, molts d'ells patiran. Perquè dins dels Mossos d'Esquadra hi ha sectors que en són molt contraris", va afirmar.

"El que preveu la llei de transitorietat jurídica és que a partir d'aquell moment, en tot allò que concerneixi el desenvolupament cap a la independència, les lleis que s'hauran de seguir seran les catalanes. Per tant, els funcionaris hauran d'obeir aquestes lleis", va avisar aleshores.

L'exdiputat de JxSí també va assenyalar a La Vanguardia i El Periódico durant la seva etapa com a parlamentari, assegurant que "el 80% dels mitjans de comunicació són unionistes" durant un acte de l'ANC. "La Vanguardia és un diari bel·ligerant unionista per coherència amb la seva propietat" va dir, assenyalant que "El Periódico, amb el procés que ha fet el socialisme a Catalunya, és tant o més unionista que La Vanguardia".

Publicitat
Publicitat

11 Comentaris

Publicitat
#12 Sulibeyo, Barcelona, 07/07/2021 - 21:43

La pela es la pela y dejense de punyetas

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 23/09/2020 - 18:22

Hooombreee, todo un clasico de manual, mucha independencia pero en los temas que tocan al bolsillo propio poca broma, todos son muy indepes menos cuando les puede afectar al bolsillo.

#10 La Rahola ho faria millor, Barcelona , 23/09/2020 - 17:49

Moltes gracies LLuis per , les teves idees, la teva revolucio, els teus moments brillants al parlament, i la teva pasta.

#9 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 23/09/2020 - 10:11

Al buey por el asta y al patriota por la pasta

Ai LLuiset, la de coses que es capaç de saber el senyor Google de tu i no nomes sobre les tevas andanzas financieras

Fins i tot sap el teu numero de carnet d´entusiasta Vicepresident de los Cruzados de Cristo Rey quan impasible el ademan hacias guardia sobre los luceros

I te una memoria indeleb

#8 Benet , Barcelona, 23/09/2020 - 09:57

Aquest fariseu va fer fortuna gracies al regim del general Franco, sense aquelles circumstàncies que ell va saber aprofitar com ningú, aquest personatge seria un trist pasavolant. Per continuar la inercia d'aquella fama es va llençar als braços dels sedicosos i erigir-se en Rasputin amenaçador pero els seus diners a Madrid, com el de Bonpreu...