Publicitat
Política · 3 d'Octubre de 2019. 17:58h.

Llaços grocs en retirada

L’Ajuntament de Tarragona retira la pancarta dels “presos polítics”

Llaços grocs en retirada

Els llaços grocs i les pancartes demanant la “llibertat pels presos polítics” tenen les hores comptades als diferents ajuntaments catalans. Amb les eleccions generals del 10 de novembre a l’horitzó, les Juntes Electorals de Zona han instat diversos consistoris a retirar aquests símbols, per no respectar la neutralitat institucional en període electoral.

L’Ajuntament de Tarragona ha estat un dels primers a acatar la resolució de la Junta Electoral Provincial, i aquest dijous a la tarda ha ordenat retirar la pancarta que penjava de la façana i on es demanava la llibertat pels “presos polítics”.

L’equip de govern que formen ERC i En Comú Podem, amb el republicà Pau Ricomà com a alcalde, ha pres aquesta decisió després que la Junta desestimés el recurs que havien presentat. El portaveu del govern municipal, Xavier Puig, ha avançat que la pancarta “tornarà a penjar del balcó de l’Ajuntament de Tarragona quan acabin les eleccions, amb tota la legitimitat democràtica que confereix la majoria del ple”.

govern-tgn.jpg

El nou govern tarragoní d’ERC i ECP va penjar la pancarta el passat juliol, després que s’aprovés una moció al ple municipal. Al ple d’aquest passat dilluns, els grups del PP i Ciutadans van presentar una altra moció demanant que es retirés la pancarta, però aquesta va ser rebutjada. Ambdós partits van presentar denúncia a la JEZ, que ha ordenat la retirada de la pancarta.

La decisió de Tarragona es repetirà, molt probablement, en altres ajuntaments catalans els pròxims dies. Només a Tarragona, Ciutadans ha presentat denúncies similars per les pancartes penjades als ajuntaments de Reus, Valls, la Selva del Camp o Tortosa. La Junta Electoral Central també ha fet aquest requeriment al president de la Generalitat, Quim Torra, perquè es treguin els llaços grocs o les pancartes dels diferents edificis públics abans de divendres a les 15.00 hores.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#4 lepero, Barcelona/Tabarnia, 04/10/2019 - 12:45

Es que el Parlament ha declarado legítima la desobediencia institucional, y los héroes de la desobediencia interpretan que se trata de la desobediencia al Parlament, que es más llevadera.

#3 Nudistes per la independència, L´Escala de Les Anxoves, 03/10/2019 - 19:23

Desafio qui sigui a que em tregui el meu llaç groc...com deia la nena cantant aquella,"antes muerto que sencillo."

#3.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 04/10/2019 - 00:06

Ay, ay, ay, con ho llegeixi la mare superiora, aquí pot passar de tot.

#3.2 La Mare Superiora, Liechtenstein, 04/10/2019 - 17:36

#3.2

Ai,si és que aquest home el té tan ben fet...el nus vull dir,jijijijijiii.

#2 Soloesmiopinion, Tabarnia, 03/10/2019 - 19:17

Ni un pas enrera!

#1 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 03/10/2019 - 18:28

I l´alcalde de Tarragona es un heribertia amb folre, manilles i patria tatuada

Perque despres els pesimistes de mena dubtin del prodigios efecte guaridor de l´humil xarop de trena