Publicitat
Política · 14 de Juny de 2018. 16:58h.

Llarena diu que no li correspon a ell decidir el centre penitenciari dels presos

Després que el ministre de l'Interior, Grande Marlaska, hagi dit que el jutge ho ha de permetre

Llarena diu que no li correspon a ell decidir el centre penitenciari dels presos

Pablo Llarena

El jutge del Tribunal Suprem, Pablo Llarena, ha manifestat que no li correspon a ell decidir en quin centre han d'estar els dirigents independentistes presos. El magistrat ha recordat que no és la competència del jutge instructor "definir el concret centre penitenciari en el qual han d'estar confinats" hores després que el ministre de l'Interior, Grande Marlaska, hagi assegurat en una entrevista que "el jutge competent en la causa hauria de manifestar que no existeix cap inconvenient".

Llarena recalca en l'última resolució que l'article 79 de la LOGP estableix que "correspon a la Direcció General d'Institucions Penitenciàries del Ministeri de Justícia la direcció, organització i inspecció de les institucions que es regulen en la present Llei". El magistrat també recorda que "el centre directiu té competència exclusiva per decidir la classificació i destí dels reclusos en els diferents establiments penitenciaris".

El magistrat del Tribunal Suprem contradiu així el ministre de l'Interior Fernando Grande-Marlaska que aquest dijous al matí ha assegurat que el jutge competent hauria de donar el permís pel trasllat dels dirigents independentistes presos. "Insisteixo que el jutge competent en la causa hauria de manifestar que no existeix cap inconvenient, ja que hi haurà un període transitori en què no hi haurà requeriments judicials" ha afirmat Marlaska durant una entrevista a Onda Cero.

Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#1 Jordi BR, L'H, 14/06/2018 - 17:20

Sembla un acudit de mal gust, aquí ningú vol perdre punts en el carnet de bon espanyol que C's i PP han posat en marxa

#1.1 Soloesmiopinion, Tabarnia, 14/06/2018 - 18:36

Si tant et molesta...¿Perquè os dediqueu vosaltres a repartir carnets de bon català?

#1.2 Albert, BCN, 14/06/2018 - 20:16

El zasca del soloesmiopinion se ha oído desde la china jjjj

#1.3 Jordi br, L'h, 15/06/2018 - 00:50

Acceptaria todos los presuntos zascas de los que no teneis argumentos solo famatismo para que los presos politicos volvieran a poder abrazar a sus familias y ddjaran atras la pesadilla del franquismo 2.0

#1.4 Mark, Bcn Tabarnia, 15/06/2018 - 09:42

Famatismo, de fama.

A ver si Barcenas, y demás políticos presos pueden ver a sus familias ya. Ellos no tienen la culpa de haber delinquido.

Desde luego los cuentos que hay que escuchar...

#1.5 Jordi BR, L'H, 15/06/2018 - 10:54

En una democracia existe la presunción de inocencia. De hecho, hay más de un centenar de jueces españoles, no sospechosos de ser independentistas, que repiten por activa y por pasiva que la causa de Llarena no se aguanta por ningún lado. Cuando el Estado tenga que indemnizarlos no os quejéis

#1.6 soloesmiopinon, Tabarnia, 15/06/2018 - 23:43

Jordi, para Bárcenas también existia la presunción de inocencia y se tiró casi dos años de prisión preventiva. No te ví por aquí indignado porque no podía abrazar a sus hijos. Hay más centenares de jueces no indepes que repiten por activa y por pasiva todo lo contrario.
Por cierto, dime cinco o seis nombres de ese centenar.