Publicitat
Política · 19 d'Abril de 2009. 15:51h.

Llatinoamericans independentistes amb CDC

Convergència celebra la festa del partit en un estat d'optimisme de cara a les eleccions del 2010

Llatinoamericans independentistes amb CDC

Immigrants colombians amb la bandera nacional i l'estelada

El secretari general de Convergència, Artur Mas, ha proclamat que “ens podem enfrontar a totes les crisis sempre que tinguem que mantinguem ferma la fe en que Catalunya és un país ple d’oportunitats”. “El repte és aixecar Catalunya: podem lluitar contra la crisi econòmica, la crisi política, la dels valors; però la pitjor crisi seria no veure que Catalunya és un país ple de d’oportunitats”, ha reblat.
 
Mas ha fet aquestes afirmacions en l’acte polític del Dia de Convergència, que s'ha celebrat aquest diumenge a Vic-Gurb (Osona) amb unes 11.000, segons fonts oficials del partit. Totes les federacions de Convergència han organitzat activitats a les seves parades. També la sectorial d’Immigració ha aportat les tradicions dels diversos països d’origen dels nous catalans com es pot veure a la foto amb immigrants colombians.
 
Artur Mas ha recordat que la darrera vegada que es va celebrar la festa de Convergència, al 2003 a Castellar del Vallès, “Convergència era al govern, pero hi va anar la meitat de la gent que avui”. En aquest sentit, s’ha felicitat de l’exemple que dona el cap de llista de Convergència a les europees, Ramon Tremosa, que en un moment determinat va abandonar el partit i ara hi ha tornat per a sumar per a Catalunya: “Com més Tremoses tornin, i s’hi acostin més persones que mai hi han estat, més fort serà el catalanisme i més forta serà Catalunya”.
 
El líder nacionalista també s’ha congratulat perquè “els que ens van criticar per fer la Casa Gran del Catalanisme ara ens la imiten”. “A dferència d’ells, que etiqueten tothom, nosaltres no etiquetem ningú: parlar d’autonomistes, sobiranistes, independentistes, és un parany per dividir el catalanisme i afeblir-lo”, ha subratllat, “cal que acollim tothom, sense etiquetes, els que volen posar un gra de sorra al servei de la construcció nacional”.
 
Mas ha insistit que “aquests sis anys d’oposició demostren que Convergència té capacitat d’organització i disciplina per ser un gran partit, i alhora té una ànima prou forta per ser un gran moviment patriòtic al servei dels catalans”. “Els que van dir que sense el poder CDC es desfaria no entenen el que significa Convergència, i no entenen l’ànima del país”, ha afegit.

Publicitat
Publicitat

18 Comentaris

Publicitat
#18 Ignatius, Barcelona, 20/04/2009 - 17:21

Tenint en compte que en Jordi Pujol va dir que els llatinoamericans poden "arribar a ser una pressió espanyola especialment asfixiant per a Catalunya", aquests que van amb CDC o són uns comprats o uns mal informats.

#17 Yomismo, Territorio desconocido, (Cataluña antiguamente), 20/04/2009 - 13:27

Se abre la veda de los votos de las minorías que siempre nos ponen de ejemplo de integración y civismo. En fin por lo menos cuando Anglada llegue al parlament comentaremos el porque yo le he votado.

#16 Gerard, Barna, 20/04/2009 - 12:50

Fran (llinars): Et dic el mateix. Aclairu si són "panchitos" i "sudacas" o ciutadans respectables que tenen dret a integar-se també a la vida política si fa falta. No obstant, em sumo a la refelxió d'en Pep.

#15 Gerard, Barna, 20/04/2009 - 12:47

Alan no veig pas que facis una gran demostració de capacitats lingüístiques. Hauries de buscar una altra excusa. La independència s'assolirà amb la participació de la immigració. Els 4 espanyolistes radicals acabaran canviant de jaqueta o dimitint.

#14 Pep, Alt Emporda, 20/04/2009 - 10:12

Si son llatinoamericans independentistes s.han equivocat de partit perque CDC no es un partit independentista...