Publicitat
Política · 13 d'Abril de 2022. 10:48h.

Llenguatge bèl·lic del procés

Comín parla de "guerra" i "batalla" contra Espanya

Llenguatge bèl·lic del procés

L'exconseller Toni Comín ha fet servir llenguatge bèl·lic en l'entrevista a El matí de Catalunya Ràdio per referir-se al "conflicte polític" entre Catalunya i l'Estat espanyol. "La guerra no s'ha acabat, la batalla continua", ha afirmat.

Comín ha exposat que l'any 2017 "no havíem preparat psicològicament amb prou antelació un país per assumir la guerra que imposava l'Estat". "El dia que l'estat es va sentir més acorralat és el 3 d'octubre", ha remarcat.

També ha dit que "no he perdut mai la convicció que serem independents" i ha destacat que "la guerra no l'hem perdut, que hem de seguir lluitant". "I per això hem creat el Consell per la República, per mantenir opcions d'acabar guanyant la guerra", ha reblat.

Toni Comín, en un moment de l'entrevista, ha justificat l'utilització d'aquest llenguatge bèl·lic: "Ja s'entén, la guerra en sentit metafòric, ara no seria el millor moment per fer servir aquestes metàfores; però la guerra que ens imposa l'Estat".

La periodista Laura Rosel, per la seva banda, també li ha preguntat per "la batalla electoral, la batalla del relat i la batalla jurídica". En aquest sentit, Toni Comín ha detallat que el "punt zero del relat" és que a "l'octubre vam guanyar i qui va perdre l'Estat". "La guerra no s'ha acabat, perdó que em surten les metàfores, però són més clares; la batalla continua, hem de crear instruments que ens permetin guanyar", ha conclòs.

Publicitat
Publicitat

39 Comentaris

Publicitat
#38 Jordi Bonastre Thió, Barcelona, 13/04/2022 - 20:06

"La guerra no s'ha acabat" i "la batalla continua". El gran trànsfuga ara ja és un gran farsant.

#37 Facholin, Barcelona, 13/04/2022 - 18:42

Mucho belicismo y mucha guerra pero a la primera de cambio huyeron como conejos. Una cosa me empieza a gustar, este memo y los otros golpistas fugados empiezan a ser irrelevantes. Cada vez interesan menos. Ahora solo falta detenerlos y encarcelarlos muchos años.

#37.1 Jaime, Vic, 14/04/2022 - 11:10

Pronto, muy pronto. Con un gobierno pp-vox a estos los tienes encerrados en dos dias.

#36 Soloesmiopinion, Tabarnia, 13/04/2022 - 18:15

El proceso está lleno de valientes Zelenskys cassolans, con la única diferencia de que a estos les iba un poco mal quedarse a hacer "la guerra", y dejaron a la borregada para que fueren haciendo, que si un caso ellos ya vendrán más tarde, que ahora tienen mucho lío.

#35 REBEL IN THE FDG, PALAMORTS, Catallufa., 13/04/2022 - 18:08

Que aquest cafre ens vingui parlant amb aquest tipus de llenguatge, quan va ser un dels que varen marxar cames ajudeu-me i amb la cua entre cames, com l´heroi del maleter, ja te delicte... QUINA CARA MES DURA I QUIN MORRO ENCARA MÉS FORT!!!

#34 Fernando, Mataró, 13/04/2022 - 16:52

Un buen legionario que lo ponga mirando a la Meca y se le pasan rápido esos ardores guerreros.