Publicitat
Política · 29 de Març de 2012. 08:45h.

Llibertat amb càrrecs per Tous i Masalles

El coordinador general de la Diputació alega que tenia l'encàrrec de la Generalitat de posar ordre en el sector de les ITV.

Llibertat amb càrrecs per Tous i Masalles

Josep Tous

La jutgessa que porta el cas de l'operació contra una presumpta trama de concessions irregulars de tallers d'ITV ha deixat en llibertat amb càrrecs els cinc detinguts després de prendre'ls declaració durant tota la tarda i vespre d'aquest dimecres. El cas es va destapar a través d'unes escoltes telefòniques del "cas Campió", pel qual està imputat l'exministre socialista José Blanco. Els detinguts eren tres empresaris, el número dos de la Diputació de Barcelona, Josep Tous, i el sotsdirector de Seguretat Industrial del govern de la Generalitat, Isidre Masalles.

Les declaracions s'han fet sota secret de sumari i, per tant, no n'han transcendit gaire detalls. Segons fonts judicials citades per Catalunya Ràdio, Josep Tous, número dos de la Diputació de Barcelona, s'ha defensat davant la jutgessa i el fiscal de les acusacions, assegurant que tenia l'encàrrec de la Generalitat de posar ordre en el sector de les ITV.

Tous ha avalat aquesta tasca i ha explicat que és una persona amb experiència, tant des de la gestió pública -havia estat en anteriors governs de CiU- com des del sector privat. No ha parlat de manipulació, sinó d'intentar resoldre els conflictes que hi havia entre les empreses perquè no impugnessin el nou concurs públic d'adjudicació de llicències per tallers d'ITV. Aquest concurs encara s'ha de fer, després que l'anterior quedés en suspensió el 2011 perquè una de les empreses el va portar als tribunals en considerar-se perjudicada.

Fonts de la investigació l'apunten com la persona que tenia l'encàrrec de manipular el pròxim concurs públic d'adjudicació de concessions, per fer-lo a mida de les companyies de revisió de vehicles dels empresaris detinguts.

Abans que Josep Tous, ha declarat l'empresari Sergi Alsina. La seva defensa ha qualificat de "desproporcionada i injustificada" la detenció d'Alsina durant 48 hores, tenint en compte que se li podrien imputar delictes de falsedat documental i tràfic d'influències.

Després han declarat els altres detinguts: Ricard Puignou, exdirector general de Menta ITV; Sergi Pastor, exconseller delegat d'Appluss, i el sotsdirector de Seguretat Industrial del govern de la Generalitat, Isidre Masalles.

La jutge ha decidit deixar-los en llibertat amb càrrecs, després que el fiscal no ha demanat mesures cautelars. Tot aquest cas s'ha destapat a través d'unes escoltes telefòniques del "cas Campió" que s'instrueix a Madrid i pel qual està imputat l'exministre socialista José Blanco.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#4 Anònim, Barcelona, 08/07/2013 - 17:20

Ara que han desimputat l'Isidre Masalles, no se'n recorda ningú!
A Catalunya, la pressumpció d'innocència és una broma de mal gust.

#3 pepito, barcelona, 29/03/2012 - 11:27

ckaro, claro, entre 200000 funcionarios no hay nadie capaz de hacer ese trabajo y se contrata a un "experto". Estamos volviendo a la cultura de los amiguetes, del 3% y del saqueo de bienes publicos para favorecer a unos listillos... el gobierno de los mejores da verguenza !!!!

#2 Cigronet, SFG, 29/03/2012 - 10:49

Si surten en llibertat però amb càrrecs al damunt, vol dir que són imputats, oi ???. I aquests no eren els homes de confiança del "govern dels millors"???. Aquests de Conveniència i Unió, han perdut el nord i la credibilitat. I així volen continuar governant ???

#2.1 Francesc, Girona, 02/04/2012 - 11:52

En Masalles és d'ERC

#1 Almogàver , La Sagrera , 29/03/2012 - 09:47

Els dos són masters d'ESADE i han estat alumnes d'en Mena. Sembla que els hi deuen d'explicar com sortir-se'n davant d'un jutge.