Publicitat
Política · 25 de Setembre de 2019. 13:39h.

Lliçons de lleialtat

Torra es queixa de la "deslleialtat" de l'Estat

Lliçons de lleialtat

El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha queixat de les "deslleialtats" de l'Estat vers Catalunya i ha denunciat que això "condemna el nostre país a l'ofec". "Tots els incompliments, deslleialtats no perjudiquen el Govern, ni a la majoria parlamentària, perjudiquen el benestar i la prosperitat del conjunt de ciutadans de Catalunya", ha dit.

Torra ha aprofitat el debat de política general per denunciar un seguit de deslleialtats com el dèficit fiscal i ha advertit que aquest país no és viable" si això no resol. "Aquest dèficit fiscal és un dèficit social, i és un gran llast", ha criticat. També ha dit que "no em cansaré mai de denunciar els objectius de dèficit injustos".

Quim Torra ha apuntat que "el grau d'execució de les inversions a Catalunya es troba sempre per sota de la mitjana de les comunitats autònomes" i ha insistit que "això repercuteix en tots els votants de Catalunya". No és normal que l'Estat en 10 anys només hagi executat el 10% del seu pla de Rodalies".

D'altra banda, ha fet referència al cas del Port de Barcelona, que té els accessos viaris i ferroviaris pendents des de fa anys. "De què serveixen els ingressos que genera el Port de Barcelona?", s'ha preguntat el president.

Finalment, el president de la Generalitat ha lamentat "les "limitacions permanents a la política exterior del Govern" i ha acusat España Global de vulnerar "la presumpció d'innocència dels presos polítics".

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#6 Cesc, Bcn, 25/09/2019 - 23:14

Jutges per a la Democràcia qüestiona l'escrit de la fiscalia contra els independentistes detinguts Veu amb 'sorpresa' que es faci pública una informació tan exhaustiva quan hi ha secret de sumari i que s'imputi rebel·lió.

#5 Inversions, Barcelona, 25/09/2019 - 15:48

Dons en quan a inversions hi puc estar bastant d'acord. Quans anys porta l'estació de la Sagrera en obres, i rodalies, és penosa. Si no m'equivoco dep?n del Ministerio de Fomento, i si han ben engronxat. Es pot ser indepe per inversions, mai per ADN?

#5.1 soloesmiopinon, Tabarnia, 25/09/2019 - 21:33

Deberías aplicar entonces el mismo criterio para las inversiones que dependen de la Generalitat ¿no? Línea 9, Hospitales, Escuelas, Canal Segarra-Garrigues, etc, etc. Torra está siendo desleal con los catalanes.

#4 botifler1914, Waterluxe, 25/09/2019 - 15:24

Y ellos y sus actitudes no tendran nada que ver?

#3 Neferu, Barcelona, 25/09/2019 - 15:03

Pero ¿cómo puede tener el cinismo de acusar a nadie de deslealtad? Él, ellos, son quienes han roto las reglas de la democracia, los que han cometido delitos contra las leyes establecidas de un país democráticos. Me asombra el cuajo que tiene este bruto racista, intolerante y xenófobo que, más tiene canalla que de demócrata y leal.

#3.1 Neferu, Barcelona, 25/09/2019 - 19:03

Perdón por el lapsus. Quise decir que, más tiene de canalla........

#2 Pan con tomate y jamón Ibérico, La peste amarilla daña el cerebro, 25/09/2019 - 14:29

Que si, que si, que el fanatismo catalanista ha conseguido el penoso record de que el tonto del pueblo llegue a Presidente... el merluzo actual o el pastelero loco... ¿cual de estos dos está más perjudicado...?