Publicitat
Política · 14 de Novembre de 2019. 08:53h.

Llistes negres als Mossos

Un dirigent del PDCAT classificava els comandaments pel seu independentisme

Llistes negres als Mossos

Victor Terradellas, amb Oriol Pujol, al Parlament en una foto d'arxiu

El dirigent del PDECAT, Víctor Terradellas, puntuava als comandaments dels Mossos a partir del seu grau d'independentisme, segons informa El Periódico. Terradellas, proper a Puigdemont, classificava els policies a partir del seu "patriotisme", "carisma" i "lleialtat institucional", segons una llibreta que ara està en mans del jutge de Barcelona Joaquín Aguirre.

Les anotacions manuscrites en el quadern s'estenen a la ideologia, la vinculació política, la salut, les relacions afectives i fins i tot, en algun cas, l'orientació sexual dels policies catalogats. La llibreta, va aparèixer el 24 de maig de l'any 2018 en un registre del despatx de Terradellas, imputat per un presumpte desviament de fons de la Diputació de Barcelona a una fundació de l'entorn de CDC.

A les pàgines posteriors de la llibreta es jutja i classifica a 45 caps de la policia de la Generalitat. De l'actual comissari en cap, Eduard Sallent, s'apunta "molt" a la casella de patriotisme i s'anota que prové del sindicat nacionalista Federació Nacional d'Estudiants de Catalunya.

Antoni Vergés, actual número 2 de Barcelona, rep tres signes negatius i un aclariment de "molt vermell", "ex Guàrdia Civil" i "home de Trapero". Ferran López és puntuat positiu en els tres conceptes, tot i que amb l'acotació "moderat" al de patriotisme.

Joaquim Belenguer, excap a Girona, és puntuat amb signes negatius en els tres apartats i qualificat com "vermell" i "ex CNP [Cos Nacional de Policia] vinculat a partits polítics contraris al procés". El comissari Sergi Pla és jutjat amb un "+/-" en patriotisme i dos positius en la resta de blocs, a més de l'apunt: "Ve del CNP". D'Adolf Broc es consigna una informació sanitària personal seguida de l'anotació "vol deixar el cos".

Al costat de el nom de Cristina Manresa, que al juny d'aquest any ha estat ascendida a número dos de el cos, s'indica "quota femenina", i el seu patriotisme és puntuat amb un signe doble: "+/-". La llibreta consigna, així mateix, que la que va ser intendent Alícia Moriana "té molts números per ser comissària per quota [femenina]". Moriana ha ascendit a la franja de comissària al juny d'aquest any.

Publicitat
Publicitat

22 Comentaris

Publicitat
#15 Felix, Vizcaya, 15/11/2019 - 01:48

Hay alguien encarcelado ya .....¿ alguien ve que se actúe ò soy yo sòlo el que ve que no pasa nada ?

#14 Soloesmiopinion, Tabarnia, 14/11/2019 - 18:34

Cada dia que pasa, cada notícia que lees, te das cuenta de que con esta gente en el poder no tendríamos una república, sino una "ReichPública".

#13 a h, Baix Empordà , 14/11/2019 - 14:49

A ese nivel los nombramientos son políticos, incluso para caporal (cabo). O eres de la cuerda de los que mandan o te pudres.

#12 Carlos Gomez, bestia amb forma humana, 14/11/2019 - 14:32

La noticia es que aixo sigui noticia

#11 Sergi Sergio, Barcelona, 14/11/2019 - 13:44

30 años robando a saco y creyéndose impunes a todo dan para generar monstruos como estos dos de la foto.