Publicitat
Política · 16 de Juny de 2017. 21:13h.

Lliures alerta del risc d’una “revolta al carrer”

El president del nou partit, Antoni Fernández Teixidó, demana “eleccions imminents”

Lliures alerta del risc d’una “revolta al carrer”

Antoni Fernández Teixidó durant el congrés fundacional de Lliures

El moviment ‘Lliures’ s’ha constituït com a partit polític aquest divendres i ho ha fet triant Antoni Fernández Teixidó com a president. Durant el seu discurs, el dirigent de la nova formació ha alertat del risc d’arribar a una “revolta al carrer”. “O apostem per les reformes o no es podrà controlar la revolta al carrer”, ha etzibat. “Un procés que és per plantar cara a l’Estat sabem com comença, però no com acaba”, ha afegit.

Teixidó ha demanat al president de la Generalitat la convocatòria d’unes “eleccions imminents”. El nou president de Lliures diu que les forces sobiranistes poden perdre força, un fet que portaria a l’inici d’una nova etapa. El partit aposta per “crear un clima que permeti la negociació” amb l’Estat. “Batallarem perquè negociïn”, ha etzibat.

“No podem anar per aquest camí sense arribar a una derrota del catalanisme. Hem de rectificar”, ha exclamat. Teixidó diu que Lliures és “el partit de la rectificació”. A més, ha definit la nova formació com a “catalanista, moderada, de centre, europeista i humanista”. “No som ni sobiranistes ni independentistes”, ha aclarit.

Antoni Fernández Teixidó també ha dit que vol ocupar l’espai catalanista de centre. “El PDECAT no és un partit de centre”, ha dit a preguntes dels periodistes. Ha afegit que la formació ha girat cap a l’esquerra al pactar amb la CUP.

Lliures s’ha constituït com a nou partit en un congrés on han assistit 600 persones. Entre ells hi havia convidats com els exconsellers Boi Ruiz i Pilar López Bozal, i l’exdirigent del PPC Montserrat Nebrera. També han acudit representants de formacions com el PSC o el PDECAT. El nou partit neix amb 400 inscrits.

 

Montserrat Nebrera, estava entre els convidats

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#5 Peace and Love 4 u, Calafell, 17/06/2017 - 18:37

Me temo que a finales de septiembre veremos inusuales colas en cajeros, gasolineras y supermercados, por lo que pueda pasar, no sea que la revolució dels somriures se transforme en un violento Maidán.

#4 Carlos Gomez, l´escupeta nasiunal, 17/06/2017 - 00:41

Aquest carcamal ha sentit olor de mort i ja ha sortit de taüt com un coet a veure que pot rascar

#3 Carlo Giordano, Madrid, 16/06/2017 - 22:09

Vengo advirtiendo desde hace tiempo de las muy probables revueltas callejeras; un esbozo de sedición. En ese momento la intervención de las fuerzas del Estado se haría imprescindible. Y a partir de ahí, las consecuencias pueden descontrolarse por completo. Si los secesionistas no ceden, el control previo de las calles es esencial.

#3.1 Pepon, Bcn, 17/06/2017 - 00:26

Muy cierto pero la gente no se entera. Aquí hay una calma chicha que presagia lo peor. Los estrategas indepes Monzón ningunos santos.

#2 Pepet, Sabadell, 16/06/2017 - 21:57

Jo també demano eleccions imminents, senyor Fernàndez, però ni cas.

#1 Galderic, Barcelona, 16/06/2017 - 21:44

Trobo a faltar a, en aquest nou partit de "centre espanyolista a:
Germà Gordo i el seu company Jordi Miró i sobretot als senyors Leon Trotski i Adolfo Suarez (que en pau descansin) i que van ser líders polítics, en els seu moment respectiu, del senyor Fernandez Teixido. "Lliures" un nou submarí de espanyolisme!

Adéu Espanya!
Hola Europa!

#1.1 Siosismo, Intolerante, 17/06/2017 - 00:58

¿Por qué los catalanes no podemos ser lo que tu llamas españolistas? ¿No habíamos quedado que tenemos derecho a decidir?

#1.2 PQG, Península Ibérica, 17/06/2017 - 11:11

Galderic te lo he explicado muchas veces, y usted insiste en seguir mintiendo a los que lean, y pierdan neuronas leyendo sus comentarios. La Independencia sería adéu Espanya Adéu Europa. Pero no te preocupes que con la chapuza ilegal, tanto frente al derecho interno como el internacional, del 1-O no habrá independencia y seguirás en Europa