Publicitat
Política · 13 de Desembre de 2016. 09:09h.

Lliures es convertirà en un partit

Fernández Teixidó augura que no hi haurà referèndum

Lliures es convertirà en un partit

Imatge de l'acte

Lliures, el “moviment polític de centre catalanista d’idees liberals i humanistes”, ha explicat en una roda de premsa, quins han estat els avenços del moviment des de la seva presentació del passat 26 d’octubre i quins són els següents passos que vol donar.

Roger Montañola, membre del Comitè Promotor de Lliures, ha fet palesa “la gran acollida que ha tingut el moviment des de la seva presentació a Barcelona i a Tarragona" i ha avançat que en els primers mesos de l'any 2017 Lliures es presentarà també a Girona i a Lleida.

Montañola també ha explicat que aquest dimecres Lliures celebrarà el seu primer plenari amb els més de 100 membres que a dia d’avui constitueixen el seu Grup Promotor. L’exdiputat maresmenc ha assenyalat que Lliures “està creixent i rep l’atenció de molts ciutadans gràcies a la manera de fer més dinàmica, moderna i àgil envers les que presenten les estructures polítiques clàssiques”.

A més, ha reblat que Lliures no comparteix la manera de fer del Govern català, que “levita mentre nosaltres toquem de peus a terra, tenim simpatia i enveja de la política que està fent, per exemple, el PNB a Euskadi”.

Per la seva part, Antoni Fernàndez Teixidó, un altre dels impulsors del moviment, ha deixat ben clar que "l'anomenat full de ruta està estancat, el Govern no té cap alternativa i la última manera d’amagar-ho ha estat una nova convocatòria per al 23 de desembre” per part del President Puigdemont.

L’exconseller ha avançat que tot el que apunta a un “referèndum sí o sí, serà un referèndum no o no, fet que provocarà una convocatòria d’eleccions anticipades, de les que ERC i el vicepresident Junqueras seran els primers interessats”. “Per tot això neix Lliures”, ha remarcat Teixidó, que creu que “és necessari donar una alternativa a la societat per fer una política diferent a la que s’ha fet fins ara en la que hi manca realisme”.

Per poder ser aquesta alternativa, Lliures celebrarà una conferència entre els mesos de febrer i març del 2017 en la que tots els membres del moviment decidiran si es volen constituir com a partit polític i presentar-se a les properes eleccions. 

Tot aquest calendari s’haurà de revisar si les eleccions al Parlament s’avancen, tot i que Teixidó ha assenyalat clarament que si això es produeix “no llençarem la tovallola”. Per acabar, ha remarcat que el “reconforta que una part molt important dels ciutadans que s’acosten a Lliures són persones que anteriorment havien cregut i havien donat suport al anomenat procés, però que actualment han deixat de creure-hi”.

Publicitat
Publicitat

5 Comentaris

Publicitat
#5 Ignasi Ripoll, Sant Carles de la Ràpita, 14/12/2016 - 00:17

Que es presentin a unes eleccions, hahaha ...

#4 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 13/12/2016 - 12:56

Lliures d'Espanya? No, lliures d'haver de lluitar per la independència de la nació catalana. Quin alliberament, oi?

#3 Jordi Perpinyà, Perpinyà, 13/12/2016 - 12:56

Lliures d'Espanya? No, lliures d'haver de lluitar per la independència de la nació catalana. Quin alliberament, oi?

#2 Pepón, Mataró, 13/12/2016 - 11:01

Endavant "Lliures", ocupeu l'espai que ha deixat orfe l'antiga convergència, ara reconvertits en "pallassos de circ al servei de la CUP"

#1 Koan, Barcelona, 13/12/2016 - 10:37

Us estem esperant amb candeletes però amb condicions:

-- Tots units

-- Un bon lideratge (ho sento Teixidó, tu no, pensa-hi).