Publicitat
Política · 2 de Juliol de 2020. 19:28h.

Lliures es presenta a les eleccions

El partit de Fernández Teixidó proposa una coalició "catalanista i centrista"

Lliures es presenta a les eleccions

Lliures ha anunciat aquest dijous que es presentarà a les eleccions al Parlament i que aposten per conformar una "candidatura conjunta del catalanisme moderat". En un comunicat, el partit ha fet una crida a "formacions polítiques, organitzacions i persones que es subscriuen del catalanisme i centrisme, per unir les seves forces per tal de presentar una candidatura conjunta en les properes eleccions al Parlament de Catalunya". Des del partit consideren que "una candidatura única i forta és el primer pas que s'ha de donar per trobar una solució als problemes de Catalunya".

El partit de Fernández Teixidó -que es reincorpora a la presidència de Lliures- ha manifestat el seu compromís "a defensar i promoure el desplegament de l'Estatut d'Autonomia de 2006, la millora del finançament de Catalunya, l'autogovern i les seves competències així com a promoure l'ampliació de les competències de la Generalitat", deixant clar que "la realitat del país no aconsella la celebració d'un referèndum que contempli l'eventualitat d'una Catalunya independent".

També han explicat que la candidatura conjunta que proposen hauria "d'acollir i integrar en la seva estructura organitzacions de caràcter polític, econòmic, social i cultural" que encarnin els "principis i valors del catalanisme de centre".

Lliures proposa "el desplegament de l'Estatut d'Autonomia del 2006 en tot el que no ha anul·lat el Tribunal Constitucional", defensar la "millora del finançament de Catalunya assumint el que disposa l'Estatut del 2006" així com "potenciar l'autogovern i les seves competències, mitjançant el corresponent blindatge a la Constitució i a l'Estatut d'Autonomia".

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#2 Neferu, Barcelona, 02/07/2020 - 20:11

Otro partido nuevo y van.....tropecientos en lo que va de año. A este paso habrán más políticos que ciudadanos rasos. No sé cómo vamos a mantener a tanta caterva.