Publicitat
Política · 9 de Març de 2018. 17:22h.

Lluís Salvadó tensa les relacions amb la CUP

Els anticapitalistes demanen la dimissió del diputat d'ERC pels "comentaris masclistes i xenòfobs"

Lluís Salvadó tensa les relacions amb la CUP

La CUP ha reclamat la dimissió del diputat d'ERC Lluís Salvadó després que s'hagi filtrat una conversa seva amb un amic on afirmava que a la que tingui les mamelles més grosses li dones el càrrec".

La formació anticapitalista ha lamentat "l'ús interessat per part de l'Estat de les paraules de Lluís Salvadó", però diuen que "no podem tolerar els comentaris masclistes i xenòfobs". "Les seves paraules són totalment reprovables", conclouen.

Aquesta no ha estat l'única reacció des de l'àmbit polític a través de Twitter. La diputada de Ciutadans Sonia Sierra ha reivindicat el paper de la dona davant les "inacceptables" paraules del diputat d'ERC i ha afirmat que "les dones ocupem els nostres llocs de treball pels nostres mèrits i ningú ens ha de donar res pel nostre físic".

L'alcaldessa de l'Hospitalet, Núria Marín, sent "fàstic i repugnància" i considera una "vergonya" que una persona "amb aquestes idees masclistes i xenòfobes tingui responsabilitats de govern". L'alcaldessa Santa Coloma de Gramenet, Núria Parlon, per la seva banda, ha demanat "erradicar les actituds repugnants i masclistes de les estructures de poder clarament patriarcals". La diputada del PSC Beatriz Silva ha instat Salvadó a "reflexionar sobre si les seves opinions sobre les dones li permeten seguir representant la ciutadania".

El portaveu del grup parlamentari de Catalunya en Comú-Podem, Xavier Domènech, creu que "ningú que faci aquests comentaris masclistes pot ocupar un escó al Parlament". En el mateix sentit s'han expressat les diputades Elisenda Alamany i Marta Ribas. L'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, ha qualificat la conversa de "repugnant" i ha afegit que "ningú que parli així pot ocupar cap càrrec públic".

Finalment, el líder del PPC, Xavier García Albiol ha criticat que "el criteri d'ERC a l'hora de triar dones per a càrrecs de govern de la Generalitat: "'que tinguin les mamelles grans'". "El diputat Lluís Salvadó ha de presentar la seva dimissió immediatament", ha demanat.

Publicitat
Publicitat

8 Comentaris

Publicitat
#8 Tià, Paisos Catalans, 11/03/2018 - 23:42

Aquests de la CUP em sembla que són una mica massa delicats i primmirats.A veure, tots els extrems es toquen, es toquen per exemple amb la finura que li característica amb cert expresident estatal. Ja n' hi ha prou, és millor que us n' aneu a fangar 8 ó 10 hores al dia, us convindria i llavors potser comprendrieu millor al treballador.

#7 Ull al Mabre, La Ràpita Rai Pataques, 11/03/2018 - 15:27

-Sabeu per què Salvadó vol que a la república MAMELLERA la gent es compre 3 televisors??
-Per a vore TV 3!!! ????????????

#5 Olegarioelpilos, Bcn, 09/03/2018 - 19:52

Estoy impaciente por la tardanza de Rufián en publicar sus típicos tuits

#4 M, Sabadell, 09/03/2018 - 18:55

Si este hombre no dimite, alguien tendría que cesarlo sin esperar nada mas.

#3 M. Pilar, Barcelona, 09/03/2018 - 18:37

Per primer cop estic d'acord amb la CUP!