Publicitat
Política · 1 d'Agost de 2020. 11:46h.

L'obra de govern Mas-Colell

La Conselleria d'Economia ha hagut de deixar la seu perquè la Generalitat se la va vendre

El Telenotícies Vespre d'aquest divendres ha emès un reportatge sobre l'edifici de la Conselleria d'Economia, que l'ha hagut de deixar perquè la Generalitat, en època del Govern d'Artur Mas i amb Andreu Mas-Colell de conseller d'Economia -noms que no apareixen a la peça-; es va vendre l'edifici per 23 milions d'euros a una farmacèutica italiana.

La informació oferida a la Contraportada de l'informatiu destaca que "l'edifici, d'aire modernista, va ser l'escenari de les protestes independentistes del 2017 però també el símbol de les retallades de la crisi". "Descobrim el seu interior. Un patrimoni públic que aviat deixarà de ser-ho definitivament", remarca el presentador Carles Costa.

"Aquest edifici modernista, de principis de segle XX, va ser bombardejat als anys trenta, va estar a punt de ser demolit als setanta i va ser el símbol de la nova Generalitat als vuitanta", comença la veu en off.

El director general de Tresoreria, Carles Cacho Cirés, mostra el primer llibre de caixa de la Generalitat restaurada l'any 77, on s'apuntaven les entrades i sortides de caixa de tresoreria, i destaca que "el primer moviment que hi ha apuntat, de sortida, és la nòmina de despeses de l'honorable Tarradellas". En el llibre hi ha noms com el de Joan Reventós del PSC, Antoni Gutiérrez del PSUC i Jordi Pujol de Convergència, però tots aquests documents s'han hagut d'empaquetar per al trasllat.

Cacho Cirés també considera que la Generalitat va fer una mala venda de l'edifici: "Els números de la Tresoreria eren vermells. Suposo que va obligar a, crec jo, malvendre el patrimoni propi". També hi participa la directora de Serveis de la Generalitat, Natàlia Garriga, que considera que el 20-S "el Departament comença a tenir una visibilitat que no havia volgut ni havia tingut mai".

Finalment Anna Gener, consellera delegada de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman Barcelona, reconeix que els temps han canviat i que ara els fons d'inversió estan "disposats a pagar preus alts".

86291-cartell.jpg

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#5 Miquel, Cubelles, 01/08/2020 - 18:21

Como un solar

#4 El Sifoner, Castelló PPO, 01/08/2020 - 16:42

Según relata Natalia Garriga en el vídeo, los presupuestos de 1980 alcanzaban unos 48 M de € y en la actualidad en unos 25.000 M de € mas, en mayoría debido al incremento de competencias adquiridas. Luego se quejan del 78.

#3 OtgerCataló, BCN, 01/08/2020 - 13:36

Si només fos aquest edifici. La Generalitat no és propietaria de cap edifici seu de conselleria. El gran timoner ho va mal vendre tot. Absolutament tot. El Palau i el Parlament no perquè estan protegits, però estic convençut que si continuen governant ho intentaran. En Mas encara somriu i ho deixarà de fer, de ben segur.-

#3.1 Pepe, Alacant, 02/08/2020 - 12:52

Mas Colell, o cualquier otro economista, no pueden aplicar las reglas empresariales y de mercado, a organizaciones políticas que no se rigen con esas reglas, ni están dispuestas a admitir ninguna sugerencia que les contraríe. Ocurre en toda España, para muestra, la caída del 22% del PIB en lo que va de año.

#2 Montse Quatre, Barcelona, 01/08/2020 - 12:14

Quan el vanitós i prepotent Mas va fitxar al tal Mas Collell va batejar el professor com "eminencia" pero despres de veure com va actuar davant la conselleria, va quedar clar que era una "eminencia pero a les aules", perque tota aquella saviesa es va resumir en apujar impostos i vendre la casa per anar a lloguer. Excelencia de fireta...

#1 Perico de los Palotes, Tabarnia City, 01/08/2020 - 12:11

Rius, Anna Enero no, se llama Anna Gener. Ay, ese Google Translate...