El Telenotícies Vespre d'aquest divendres ha emès un reportatge sobre l'edifici de la Conselleria d'Economia, que l'ha hagut de deixar perquè la Generalitat, en època del Govern d'Artur Mas i amb Andreu Mas-Colell de conseller d'Economia -noms que no apareixen a la peça-; es va vendre l'edifici per 23 milions d'euros a una farmacèutica italiana.
La informació oferida a la Contraportada de l'informatiu destaca que "l'edifici, d'aire modernista, va ser l'escenari de les protestes independentistes del 2017 però també el símbol de les retallades de la crisi". "Descobrim el seu interior. Un patrimoni públic que aviat deixarà de ser-ho definitivament", remarca el presentador Carles Costa.
"Aquest edifici modernista, de principis de segle XX, va ser bombardejat als anys trenta, va estar a punt de ser demolit als setanta i va ser el símbol de la nova Generalitat als vuitanta", comença la veu en off.
El director general de Tresoreria, Carles Cacho Cirés, mostra el primer llibre de caixa de la Generalitat restaurada l'any 77, on s'apuntaven les entrades i sortides de caixa de tresoreria, i destaca que "el primer moviment que hi ha apuntat, de sortida, és la nòmina de despeses de l'honorable Tarradellas". En el llibre hi ha noms com el de Joan Reventós del PSC, Antoni Gutiérrez del PSUC i Jordi Pujol de Convergència, però tots aquests documents s'han hagut d'empaquetar per al trasllat.
Cacho Cirés també considera que la Generalitat va fer una mala venda de l'edifici: "Els números de la Tresoreria eren vermells. Suposo que va obligar a, crec jo, malvendre el patrimoni propi". També hi participa la directora de Serveis de la Generalitat, Natàlia Garriga, que considera que el 20-S "el Departament comença a tenir una visibilitat que no havia volgut ni havia tingut mai".
Finalment Anna Gener, consellera delegada de la consultora immobiliària Savills Aguirre Newman Barcelona, reconeix que els temps han canviat i que ara els fons d'inversió estan "disposats a pagar preus alts".
