Publicitat
Política · 6 de Maig de 2009. 14:56h.

L'Oficina Antifrau neix maleïda

El Govern ha de modificar ara la llei per a poder escollir el seu candidat

El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres pel tràmit de lectura única les lleis de modificació de la llei de l’Oficina Antifrau per tal que el seu futur director, David Martínez Madero, pugui ser escollit per majoria absoluta i no per 3/5 de la cambra. La seva designació -fins i tot va ser rebut pel president de la Generalitat a finals de febrer abans de la seva elecció- estava encallada per l'oposició de CiU i PPC. La modificació ha estat aprovada s dels grups del govern (70) i amb els vots en contra dels grups de l’oposició (60).

El Grup de CiU havia demanat dictamen previ del Consell de Garanties Estatutàries sobre aquesta llei de modificació, petició que no ha estat admesa a tràmit per la mesa d’aquest matí perquè és una possibilitat que no considera la llei que regula aquest organisme. Aquesta decisió ha provocat el desacord de CiU i ha originat un intens debat al ple.

El diputat de CiU, Lluís M. Corominas (CiU), ha intervingut per explicar els arguments del seu grup per demanar dictamen previ del Consell de Garanties Estatutàries i expressar la seva disconformitat per la tramitació en lectura única, mentre que David Pérez (PSC-CpC), Xavier Vendrell (ERC) i Laia Ortíz (ICV-EUiA) han intervingut per defensar la posició del govern, i els diputats Dolors Montserrat (PPC) i José Domingo (Grup Mixt) ho han fet per expressar la dels seus grups, que s’hi han posicionat en contra.

El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha explicat l’objectiu de la llei de modificació de  l’Oficina Antifrau que permetrà que el director pugui ser elegit o cessat per majoria absoluta en cas que en una primera votació no s’assoleixi el vot favorable de tres cinquenes parts dels diputats (un mínim de 81 vots favorables).

Jordi Ausàs, al Parlament
Publicitat
Publicitat

7 Comentaris

Publicitat
#7 Andreu, Alacant, 07/05/2009 - 10:02

Vaya tela! Mas peña chupando del bote,mas burocracia,mas informes ,mas colegueo, mas amiguetes,mas gente q depende del partido q gobierne curra o no,la llevamos guapa!!Investigaran quien cobre los informes de la trufa catalana silvestre? el % del Carmel?

#6 Kropotkin, Vic, 07/05/2009 - 08:08

Como he dicho previamente, esta oficina es innecesaria. De todas formas, si hay que crearla yo sugiero para dirigirla a Prenafeta, Macià Alavedra o Paz Dorado. Son gente de reconocido prestigio que sabrian conducirla por el buen camino.

#5 Kropotkin, Vic, 07/05/2009 - 08:03

En Cataluña no hace falta esta oficina. En Cataluña no hay fraude, ni corrupción, ni enchufes, ni subvenciones raras, ni encargos de informes falso, ni nada de nada. Esto es Matrix Catalonia y aquino pasa nada. Los politicos nazionanistas songente pura...

#4 luis, barcelona, 07/05/2009 - 08:00

OFICINA ANTIFRAU A CATALUNYA?
quins coll...¡¡¡¡¡¡¡
No hi ha rés mes important on llençar els diners?
NO hi han bastants organismes prou INUTILS per posar una més'

#3 sulfuro sulfuro, Barcelona, 06/05/2009 - 20:57

Crear un Oficina Antifraude existiendo un Tribunal de Cuentas que cubre esas tareas solo puede obedecer al urgente e irreprimible deseo del Tripartit de colocar a más amiguetes en puestos opíparos.
Y luego se niegan a aportar datos sobre los informes.