El ple del Parlament ha aprovat aquest dimecres pel tràmit de lectura única les lleis de modificació de la llei de l’Oficina Antifrau per tal que el seu futur director, David Martínez Madero, pugui ser escollit per majoria absoluta i no per 3/5 de la cambra. La seva designació -fins i tot va ser rebut pel president de la Generalitat a finals de febrer abans de la seva elecció- estava encallada per l'oposició de CiU i PPC. La modificació ha estat aprovada s dels grups del govern (70) i amb els vots en contra dels grups de l’oposició (60).
El Grup de CiU havia demanat dictamen previ del Consell de Garanties Estatutàries sobre aquesta llei de modificació, petició que no ha estat admesa a tràmit per la mesa d’aquest matí perquè és una possibilitat que no considera la llei que regula aquest organisme. Aquesta decisió ha provocat el desacord de CiU i ha originat un intens debat al ple.
El diputat de CiU, Lluís M. Corominas (CiU), ha intervingut per explicar els arguments del seu grup per demanar dictamen previ del Consell de Garanties Estatutàries i expressar la seva disconformitat per la tramitació en lectura única, mentre que David Pérez (PSC-CpC), Xavier Vendrell (ERC) i Laia Ortíz (ICV-EUiA) han intervingut per defensar la posició del govern, i els diputats Dolors Montserrat (PPC) i José Domingo (Grup Mixt) ho han fet per expressar la dels seus grups, que s’hi han posicionat en contra.
El conseller de Governació, Jordi Ausàs, ha explicat l’objectiu de la llei de modificació de l’Oficina Antifrau que permetrà que el director pugui ser elegit o cessat per majoria absoluta en cas que en una primera votació no s’assoleixi el vot favorable de tres cinquenes parts dels diputats (un mínim de 81 vots favorables).
