Publicitat

Almenys dos alts càrrecs de l'Oficina Antifrau són socialistes

L'oficina del PSC

El director de l'Oficina Antifrau, David Martínez Madero, amb el president, durant la passada Diada de Sant Jordi

Encara que la llei per a la creació de l'Oficina Antifrau remarca la independència política d'aquest organisme, almenys dos alts càrrecs d'aquest organisme estan ocupats per persones relacionades amb el PSC. El nou director d'investigacions, Jordi Climent i Martí, va ser regidor a l'Ajuntament de Montcada i Reixac per aquest partit de juny de 2007 al mes de febrer quan va dimitir després d'haver estat cessat pel llavors alcalde, César Arrizabalaga, com a president de l'Àrea de Política Territorial i Urbanisme.

Climent, a més, substitueix en el càrrec Josep Maria Sangenís, que també era militant del PSC fins a la seva arribada a al'Oficina Antifrau. Sangenís va deixar la direcció funcional d'investigacions el passat 31 d'agost i es va convertir en cap de l'Àrea de Sector Privat, Gestió Ètica i Responsabilitat Social. La recol.locació es va justificar per una "vacant a cobrir amb caràcter d'urgència", segons la resolució publicada al DOGC.

El canvi es va produir després que el diari ABC revelés que presumptament va 'inflar' les dietes en 22.000 euros quan era interventor del Departament de Polítiques Territorials i Obres Públiques.

Sangenís havia estat membre de la direcció del PSC a l'Alt Penedès-Garraf i membre del consell d'administració d'una empresa municipal a Vilanova i la Geltrú, Ajuntament també governat pels socialistes.

El tercer director funcional de l'Oficina Antifrau, Xavier Sisternas, és "funcionari de l'Ajuntament de Barcelona on ha exercit com a director de Qualitat i ha exercit diferents responsabilitats en l'àmbit dels recursos humans", segons indica el seu currículum professional. També ha estat director de recursos i organització del Consorci d'Educació de Barcelona i cap del Gabinet Tècnic del Departament de Justícia. Ha dirigit la Fundació Carles Pi i Sunyer, dedicada a la investigació en matèria de govern i gestió pública. Ha estat vocal assessor del director de l'Institut Nacional d'Administració Pública (INAP).

L'Oficina Antifrau, que va tenir una llarga gestació parlamentària perquè arrenca de la primera legislatura del tripartit, era un dels projectes estrelles d'ERC. De fet, el seu ponent, el llavors diputat Xavier Vendrell, va dir després de ser aprovat que era el "dia més feliç" de la seva vida parlamentària.

La seva creació va provocar tensions entre el PSC i Esquerra, que va imposar ampliar les seves competències fins als ajuntaments, una mica del que recelaven els socialistes. El Govern també va colar a la Llei d'Acompanyament dels Pressupostos que si algun cas esquitxa el propi executiu ha d'informar al Departament d'Economia.

Publicitat
Publicitat

10 Comentaris

Publicitat
#9 Pol, Pirineus, 29/10/2010 - 10:52

Sr.Sulfuro,deu ser l'estat d'ànim, totalment d'acord amb vosté.Però tot això s'auria de posar a la llum pública.Per exemple les relacions del PSC amb el SEM(sistema demergencies mediques)Catalunya Caixa,Dip.BCN,companyies d'aigua, s'acceptem exemples........!!!!! En podriem fer una llista!!!!

#8 sulfuro sulfuro, Barcelona, 29/10/2010 - 09:56

Pol (Pirineus) Dice Vd que el PSC se sirve de las instituciones para colocar a sus cuadros.
Yo añade que además así se asegura el control de las instituciones de acuerdo con sus intereses a través de una red de fieles e interesados militantes frecuentemente venales

#7 Trust, BCN, 28/10/2010 - 21:51

El director Rodríguez Madero és un home honrat i digne, la qualcosa va quedar palesa quan va retreure als socialistes el muntatge de la comissió d'investigació de la corrupció dels ciuvergents, deixant clar que les comissions són per investigar als governs i no a l'oposició.

#6 valles, bcn, 28/10/2010 - 21:36

i amb l´ imputasió del director de valoració Carles Quilez,publicada la setmana pasada, que ha passat? algu en sap alguna cosa?

#6.1 palomero, barcelona, 13/06/2011 - 18:19

que te diga enrique esteban garcia el cual carlos quilez lo hace participe de su libro mala vida quien es este personaje

#5 víctor, bcn, 28/10/2010 - 18:00

I qui vigila el frau a l'oficina antifrau? Això és com posar el llop a guardar les ovelles.