Publicitat

ICV i ERC consideren que el nomenament de Bouis és per un pacte entre el PP i el líder d'Unió

Josep Antoni Duran i Lleida ha estat un dels protagonistes d'aquest dimarts al Parlament. El fet que el Govern hagi nomenat persones properes al Partit Popular, com Pilar Fernández Bozal i Susana Bouis, han provocat les crítiques de l'oposició, que ha apuntat a Josep Antoni Duran i Lleida com a màxim responsable d'aquestes incorporacions. A més, el PSC ha tornat a demanar explicacions al Govern per la presència del líder d'Unio a les reunions de l'executiu de Mas

Tant Solidaritat, com Esquerra, Iniciativa i el PSC han criticat aquest dimarts la incorporació de Bouis com a nova directora General de Funció Pública. Els tres partits, a més, han lamentat que aquesta no sigui l'única persona propera o que ja hagi treballat en administracions dirigides pel PP que s'incorpora al nou Govern.

La portaveu adjunta del PSC al Parlament, Laia Bonet, ha dit que el nomenament de Bouis prova que el de Mas és "el Govern dels millors disponibles de CiU o dels millors del PP". També ha apuntat que només es pot fer una lectura d'incorporacions com aquesta i és pensar "en un possible pacte entre el PP i CiU". Sobre la presència de Duran a la propera reunió del Govern, ha expressat la seva sospita que les reunions de l'executiu "comencen a ser el camarot dels Germans Marx, i que la porta està oberta al primer que passa pel Pati dels Tarongers".

En la mateixa línia s'ha mostrat la portaveu d'ICV, Dolors Camats, que ha anat més enllà i ha dit que "el nomenament de la senyora Bouis segurament respon al propi nomenament de la consellera de Justícia. Aquesta mena d'acord entre Unió i el PP  espanyol d'anar nomenant persones que són de la plena confiança d'Unió i del senyor Duran".

Per la seva banda, Esquerra, en boca d'Oriol Amorós, que aquest dimarts ha actuat de portaveu de la formació independentista, també ha considerat que els nomenaments de Bouis i Fernández Bozal responen a un compromís del líder d'Unió. Segons Amorós, "hi ha un clar desequilibri" entre la gran influència que demostra tenir "l'ala conservadora" de CiU i la més sobiranista i això provoca que "els tentacles de Duran s'estenguin al Govern".

Duran, en una imatge d'arxiu
Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 jajajajajajaaa, barcelona, 23/02/2011 - 08:42

La caverna catalanufa convergent ja no sap on amagar-se altra pepero al govern , ole ole

#1 Peter, Barna, 22/02/2011 - 23:30

"Solidaritat, com Esquerra, Iniciativa i el PSC ........ Els tres partits"
Jo en compto quatre tot i que no valen ni per mig.