Política · 22 de Juny de 2022. 10:52h.

L'Operació Catalunya apunta cap a Jorge Fernández

L'exministre va mentir sobre la seva relació amb Villarejo en una compareixença al Congrés

L'Operació Catalunya apunta cap a Jorge Fernández

L'exministre d'Interior en el primer govern de Mariano Rajoy, Jorge Fernández Díaz, es va reunir el desembre de 2012, moment en què ja ocupava el càrrec, amb el comissari José Manuel Villarejo i el cap de la Policia, Eugenio Pino, per planificar denúncies contra el llavors president de la Generalitat, Artur Mas, i l'expresident Jordi Pujol, segons ha publicat El País aquest dimecres.

L'exministre hauria dirigit a través de la policia patriòtica -que va treballar a les ordres del govern de Rajoy per buscar informacions delicades dels adversaris del PP- la denominada Operació Catalunya.

Fernández Díaz va demanar en aquella reunió amb Villarejo i Pino que presentessin aquell mateix dia la denúncia a l'Audiència Nacional, que va recaure en el jutge Pablo Ruz, segons una gravació que recull El País que va ser comissada a Villarejo després de la seva detenció.

Quatre anys després d'aquesta conversa, el 5 d'abril del 2017, Fernández Díaz va negar al Congrés que hagués existit. "En els gairebé 5 anys en què he exercit la responsabilitat de ministre de l'Interior mai he despatxat res amb el senyor Villarejo", va assegurar.

Durant la trobada, l'exministre va demanar discreció sobre la celebració d'aquella reunió. "El ministre no sap res, està clar, veritat? Jo negaré, fins i tot sota tortura, que aquesta reunió ha existit", va manifestar Fernández Díaz.

"Amb el fiscal cap de l'estat s'ha parlat, eh?", va dir l'exministre. "Doncs eh... això és important també"; va replicar Villarejo. "Però això no toca a Artur Mas, no? No toca?", va afegir Fernández Díaz. Villarejo va contestar: "No toca, no, perquè entenem que és un error. És a dir, ha de ser tot fonamentalment Pujol i els fills".

Publicitat
Publicitat

15 Comentaris

Publicitat
#14 happy, esplugues, 23/06/2022 - 08:16

me parece lo más normal q se investigara a quienes pretendían dar un golpe de estado. Se equivocó al utilizar a un trastornado como villarejo pues condenó la. operación a la irrelevancia

#13 Pere que tomba, BCN, 22/06/2022 - 17:34

"Justícia" preventiva. Tela.

#12 joan, manresa, 22/06/2022 - 17:11

" Can Mingo ",17:10 h..---Una verdadera película de terror..,misteris ..,enganys i una gran timbarada de vaca per el mitj.....,mai se sabrá la veritat...,desde el Sr.Rajoy ..,fins a totes las ratas ..,ratolins que pululan per las clavegueres de Estat tot es una llarga pixarada...,clar que vàrem perdre la guerra i las factures pasen....no ?

#11 Real Madrid 1979-80, Barcelona , 22/06/2022 - 14:52

Es verdad. ¿Donde está el delito en que un ministro del Interior hable con subordinados policiales suyos en relación a ir a por un político y su clan familiar que son totalmente corruptos, y que encima promueve un golpe de estado separatista?. Se le llame o no Operación Cataluña a eso, eso es la función de un ministro del Interior.

#11.1 Almax, Cat, 22/06/2022 - 15:47

con el consentimiento del Ángel Marcelo

#9 Ramonet, Tarragona, 22/06/2022 - 14:05

I si això li sumes les mentides dels comptes a Suissa de Mas per fer-li perdre les eleccions, les mentides dels comptes de Trias, les mentides de terrorisme dels CDR, els falsos relats de rebelió i sedició, la negació de la violència policial de 1-O, etc., etc., encara hi ha algun català de veritat que vulgui ser espanyol ?