Publicitat
Política · 13 de Setembre de 2010. 10:09h.

López Bofill considera ERC un "partit autonomista"

"La seva acció política es queda estancada en un programa propi del PSC"

López Bofill considera ERC un "partit autonomista"

López Bofill

El professor Hèctor López Bofill, en un article a l'Avui, critica que a ERC "la idea independentista no passa d'una declaració retòrica sense una veritable intenció de precipitar el gest sobiranista". "Al final la seva acció política es queda estancada en un programa propi del PSC", lamenta.

Bofill, militant de Solidaritat Catalana, pregunta "com es pot acusar un partit independentista que no té polítiques sobre immigració, si una independència comporta la més gran conseqüència per a la immigració, això és, la definició de la ciutadania?". "És clar que aquí no estem tractant les agòniques polítiques d'acollida que Espanya ens permet realitzar amb recursos precaris, estem parlant de la decisió sobre la constitució d'un nou cos polític que d'entrada s'ha de plantejar incorporar els ciutadans sense nacionalitat espanyola a la ciutadania catalana (hi ha immigrants en un nou Estat?) així com el tractament dels ciutadans de moment espanyols que resideixin més enllà del Principat i les possibilitats d'accedir a la ciutadania catalana si així ho volen".

"Com dic, en els programes dels partits autonomistes no hi consta ni un mot sobre aquestes qüestions, ERC inclosa, perquè mai no han cregut de debò en el fet que deixem de ser una comunitat autònoma", conclou.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 JoanMarti, Abrera, 13/09/2010 - 20:58

Núria bcn, Aquest senyoret podia haber marxat d'Erc abans, no ara a un mes de les eleccions. La gent com cal no fa ni diu el que diu del seu ex-partit. Quina cara

#11 Núria, bcn(cat), 13/09/2010 - 20:08

López Bofill és una de les millors garanties de que l'independentisme és serios i va per bon camí.
Si fóssim més constructius, tots plegats, potser fariem alguna cosa bona pel nostre pais, enlloc de criticar-ho tot sense entendre res!

#10 Carme, Mollerussa, 13/09/2010 - 19:57

Aquestes seran les eleccions dels chaqueteros i els trepes. El Parlament pot sembla el "Gran Hermano"!

#9 jordi, Barcelona, 13/09/2010 - 18:37

M'agraderia saber on era l'any 92 x exemple! Segur que enganxant cartells no... I ara ve a donar lliçons de patriotisme. Quina vergonya, ja està bé on ha anat a parar: l'oasi dels personalismes!

#8 Carme, Barcelona, 13/09/2010 - 16:00

En Lopez Bofill era de Convengencia no d'ERC. Ha canviat de camisa, es veritat, peró per anar d'un oartit de dretes a un altre amb la mateixa idiologia dretana, l'única diferencia es que aqui tindra mes protagonisme que és el que a ell l'hi agrada.