Publicitat
Política · 15 de Febrer de 2016. 17:44h.

López Tena augura que Catalunya no serà independent

L’exdiputat diu que els catalans són “extremadament reticents al risc”

López Tena augura que Catalunya no serà independent

Alfons López Tena, en una imatge d'arxiu

L’exdiputat del Parlament, Alfons López Tena, ha considerat que Catalunya no serà independent perquè el poble català és “extremadament reticent al risc i està poc disposat a fer-se amb el poder per si mateix en un enfrontament amb els espanyols”. Així ho ha assegurat en un article d’opinió publicat en el diari internacional ‘Business Insider’, on ha afegit que els independentistes esperen la intervenció de la comunitat internacional.

López Tena ha explicat que “una part substancial de la població catalana i dels seus principals polítics desitgen fortament la independència com un regal que serà atorgat per una comunitat internacional de bon cor que obligarà a Espanya a permetre un referèndum vinculant”. Un desig que, segons López Tena, és un “disbarat”.

“Mai un Govern espanyol correrà el risc de perdre Catalunya”, ha explicat, ja que representa el “16% de la seva població, el 19% del seu PIB, el 24% de les seves exportacions, i és un proveïdor net de 20.000 milions d'euros anuals a través dels impostos”. López Tena també ha assenyalat que “perdre Catalunya seria una amenaça per a l’orgull espanyol que cap govern responsable permetrà que succeeixi”.

López Tena, a més, ha augurat que en les “properes dècades” veurem una “desfilada molt avorrida i aspra de catalans, i d’espanyols molestos i de mal humor”. “Previsió sobre la independència de Catalunya? No apostar per ella”, ha conclòs l’exvocal del Consell General del Poder Judicial.

Publicitat
Publicitat

70 Comentaris

Publicitat
#46 àngel, Girona, 17/02/2016 - 11:47

Sovint, els pobles someten els pobles però, de tant en quant succeix al contrari.

#45 Jordi, saragossa, 17/02/2016 - 09:20

Claro, por eso a lo largo de la historia ha habido varios levantamientos e insurrecciones. Te recuerdo frasecitas como la de Peces Barva de que había que bombardear Barcelona cada 50 años.

#44 Ramon Carner, Sant Feliu de Codines, 17/02/2016 - 07:23

Catalunya assolirà la seva independència Nacional com ho han fet tots els països q al llarg dels segles ha deixat de ser colònies d'España.
Al segle XXI les independències no s'assoleixen per la força de les armes sinó mitjançant la inteligencia i els negocis.
Anem sobrats i Guanyarem la llibertat.

#43 pere soler, besalu, 16/02/2016 - 20:11

Com sempre la ignorància fa dir disbarats L Miguel
el que diu Tena es que Espanya necessita el calés que espolia a Catalunya i per això no vol que marxem .i això es el que fa que l'odi que os supura sigui tan visceral veure un poble treballador que fa
lo que vosaltres amb tants segles no heu aprés

#41 Luis Miguel, Tarragona, 16/02/2016 - 15:51

Es mucho más facil. No se independiza porque no tiene un euro. Se lo pulen todo repartiendose cargos y con el prucés.
Esperan que España les pague la fiesta jajajaja

#41.1 Jordi B., L'H, 16/02/2016 - 20:42

Eso esta claro, España no paga nada de nada