Publicitat
Política · 8 d'Abril de 2015. 18:45h.

López Tena creu que "no hi ha procés d'independència"

"CIU, ERC i les CUP ni plantegen ni volen la DUI"

López Tena creu que "no hi ha procés d'independència"

López Tena, durant l'acte

L’exdiputat i dirigent de Solidaritat, Alfons Lopez Tena considera que “a Catalunya no hi ha cap procés d'independència” i que les úniques vies per a aconseguir-la són “o una insurrecció o una decisió democràtica”.

Tena, en un debat amb Joan Ridao a la Universitat de Barcelona organitzat pel sindicat independentista FNEC i moderat pel periodista i director d’e-notícies, Xavier Rius, ha afirmat que “a Catalunya hi ha mobilització popular, però no hi ha procés d'independència”.

“Hi ha uns partits que prometien un referèndum dins d´Espanya hi ho han incomplert, i no per preguntar si volen o no la independència, sinó si els catalans volen o no una Constitució dins d’Espanya”, ha afegit.

“Va bé o malament el procés? Això se li hauria de preguntar a PP, PSOE, el TC, Podemos o Ciutadans, si estaran disposats a permetre que els catalans puguin votar dins d´Espanya si volen o no la independència”, ha dit.

Segons l’exdiputat, “ni CIU, ni ERC, ni les CUP ni plantegen ni volen la DUI, ni les formacions politiques sobiranistes ni socials, el seu projecte no es el de la independència com a decisió catalana davant la decisió espanyola o al marge, és a dir, el prendre el control de la població del territori, no s’ha fet mai, ni al 2011 ni ara”.

D’altra banda, el dirigent de Solidaritat ha recordat que, durant un viatge als EUA, un senador nord-americà li va preguntar “si la gent està a favor de la independència o a favor de manifestar-se a favor de la independència” i ha insistit que, per la via d’intentar un referèndum pactat, el procés no arribarà enlloc. “És la reivindicació permanent i perpetua”, ha subratllat.

El conegut notari, ara en excedència, ha reiterat que només hi ha dues vies per aconseguir la independència: “la insurrecció o per una decisió democràtica”. “La insurrecció, pel que fa a Catalunya, no és el cas”, ha afegit.

També ha assegurat que “els catalans no tenen sentit d’estat” i ho ha atribuït a que “fa segles que no tenen Estat”, però que la independència només s’aconsegueix “amb el control efectiu del territori”.

En la seva opinió, “el que està passant amb el procés és una repetició del Pla Ibarretxe”, però que “en comptes d’autodeterminació li diem consulta i si cola, cola”. López Tena ha recordat que el lehendakari “va acabar perdent les eleccions” tot i que, en el cas del president Mas, ha afirmat que “ja veurem”.

Publicitat
Publicitat

32 Comentaris

Publicitat
#23 Francesc, Barcelona, 13/04/2015 - 03:34

Carflos Gómez. Els catalanets els hi provoca pànic la crua realitat. És més fàcil seguir ignorant que som uns esclaus que "debutar" com a poble independent.
Quan un Esclau aixeca la veu a tot gas, provoca rebuig atès que, sempre, a casa nostra EL QUE HA AIXECAT LA VEU HA ESTAT UN COLONITZADOR

#22 el último que cierre, Canovejas, 11/04/2015 - 03:59

Este personaje no termina de asumir que es un perfecto DonNadie.

#22.1 Francesc Dub, Barcelona, 13/04/2015 - 03:29

Anda que tu.......

#21 Carlos Gomez, Bcn, 09/04/2015 - 22:58

La il.lusio de tot fanatic es llevarse cada mati i comprobar que no s´ha curat.

#20 Dionís, Caldes de M., 09/04/2015 - 22:55

Sr. Alfons
Perquè no ens explica com va anar aquella venda dels terrenys de Terra Mítica on vostè, com a notari, va donar fe que coneixia perfectament al propietari dels terrenys?

#19 BEJOTA, BCN, 09/04/2015 - 20:15

CONSULTA 9-N.En realitat, va votar només el 35% del cens electoral. Uns dos milions de persones d'un total de 6,2. I, d'aquests dos milions, un 1,8 va votar a favor de l'estat independent. És a dir, la independència no va arribar al 30% del total del cens

#19.1 Pau dolcet, Barcelona, 11/04/2015 - 09:04

En contra del que diu vostè jo replico que una majoria segons vostè un 70% dona per bo el que diguin els vots.