Publicitat
Política · 25 de Gener de 2011. 17:42h.

López Tena ja ho deia

El diputat de Solidaritat va advertir el 2009 sobre una "Catalunya sense caixes"

López Tena ja ho deia

López Tena, amb l'article en qüestió

El diputat de Solidaritat Catalana per la Independència, Alfons López Tena, ja va advertir al juliol de 2009 en un article a l'Avui d'una "Catalunya sense caixes". "D'ara endavant són el Banc d'Espanya i el govern espanyol qui poden obligar les caixes catalanes, vulguin o no, a fusionar-se amb caixes espanyoles, sense que ni les mateixes caixes ni el govern català tinguin cap mena de capacitat de decisió", deia.

El president del Cercle d'Estudis Sobiranistes assegurava que "també poden nomenar membres als seus consells d'administració, prendre el control de la direcció, i cessar i nomenar qui els plagui. No admeten, però, cap mena de fusió amb caixes d'altres Estats de la Unió Europea ni de la resta del món, només amb les espanyoles".

Per al notari, "com que aquests poders exorbitants del govern espanyol, sota la capa del Banc d'Espanya que ell mateix nomena, vulneren la llei orgànica espanyola anomenada Estatut d'Autonomia (sic) de Catalunya, és possible que el govern català els recorri al Tribunal Constitucional espanyol, nomenat íntegrament pel PP i el PSOE i que resol en favor de l'Estat 9 de cada 10 recursos entre l'Estat i la Generalitat. Qui paga i nomena, mana".

López Tena afegia en el seu article del 12 de juliol de 2009 que "res no podrà impedir que els espanyols es quedin les caixes catalanes que els plaguin, encara que segons la nova llei només en el cas que hi injectin diners públics. Els diners els tenen, ens els prenen als ciutadans i empreses catalanes per l'espoli fiscal de més de 20.000 milions d'euros de cada any, inclosos els 2.500 euros que cada any rep de menys cada jubilat i vídua a Catalunya".

Segons l'actual diputat al Parlament, "un cop arranats, absorbits, liquidats i desapareguts els bancs catalans (una sola excepció per ara, el Banc de Sabadell), en un procés que va començar el PSOE amb Indalecio Prieto i va concloure el PSOE amb Felipe González, ara comença la fase final de l'ofensiva per deixar Catalunya sense caixes, que va començar seriosament amb Felipe González, van continuar Aznar i Rato, i ara es dota dels instruments legals adients amb la coartada de la crisi".

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 pep, manresa, 26/01/2011 - 20:05

Home Mr. X, jo també li trobo totes les virtuts al López Tena però encara que tingui més facilitat de paraula i sàpiga comunicar millor no vol dir que haguem de fer comparacions odioses amb el López Bofill, al capdavall tots dos són independentistes i per tant demostren la mateixa clarividència

#11 Mr. X, bcn, 26/01/2011 - 12:54

No fotem, Nutòpic: entre López Tena i López Bofill també hi ha un abisme intel·lectual, no creus?

#10 badoc, Girona, 26/01/2011 - 08:53

En López Tena, l'ha anat encertant en tot. Des de la involució a l'inici del procés de l'estatut a aquest tema de les caixes.

Però CiU es fa el sord. No vol reconèixer que si no prenem la independència urgentment, desapareixerem com a poble.

#9 pep, manresa, 25/01/2011 - 23:07

Cada dia més satisfet del meu vot, SOLIDARITAT CATALANA PER LA INDEPENDÈNCIA és l'esperança de Catalunya

#8 googoogoojoob, nutopia, 25/01/2011 - 21:47

Núria (Reus) A Tarrgaona teniu en López Bofill, que també val molt la pena! Estic com en Bernat (Reus) jo també voto SI per López Tena (i a pesar de Laporta.)