Publicitat
Política · 17 d'Agost de 2008. 19:15h.

López Tena no veu viable un referèndum sobre el concert

"No hi ha cap possibilitat perquè no hi ha una llei que l'empari"

López Tena no veu viable un referèndum sobre el concert

Alfons López Tena

El vocal del Consell General del Poder Judicial Alfons López Tena ha afirmat que un referèndum a Catalunya sobre el concert econòmic no seria viable "ara com ara", després que el president d'ERC, Joan Puigcercós, anunciés que defensarà la convocatòria d'una consulta popular sobre el concert si fracassa la negociació entre la Generalitat i l'Estat sobre el nou model de finançament de Catalunya.

En una intervenció a la Universitat Catalana d'Estiu, que se celebra en Prada de Conflent (França), López Tena ha dit que per a la convocatòria és necessària una llei catalana de referèndum, prevista en la reforma estatutària. "No hi ha cap possibilitat de fer un referèndum, perquè no hi ha cap llei que l'empari," ha assenyalat.

Ha agregat que primer s'hauria de presentar la llei de referèndum per la conselleria de Governació i Administracions Públiques, cosa que el conseller, Jordi Ausàs, ja té previst, i a la tardor hauria de ser portada al Consell Executiu per enviar-la al Parlament. Tanmateix, ha manifestat que "existeix majoria" per aprovar-la, perquè CiU, ERC i ICV-EUiA van recolzar la llei.

Publicitat
Publicitat

6 Comentaris

Publicitat
#6 Meliq Salau, Reus, 18/08/2008 - 20:13

El que s'ha de fer ja és la resolució del Parlament obligant el Govern amb un Mandat d'Irredentisme i de Tancament de Caixes. CiU i ERC tenen prou majoria per forçar-la.
Fer lleis per adaptar-ho tot a l'esquema espanyol és només fer el paperina.

#5 Kropotkin, Vic, 18/08/2008 - 15:43

¡Que pena! Con la ilusión que me hacía.... Asi es que nunca vamos a ser independientes.... Mecachis... Jua, jua, jua,...

#4 Daniel, Igualada, 18/08/2008 - 15:03

Maneres de donar les notícies...

López Tena veu viable el referèndum proposat per Puigcercós
Sempre que el Parlament aprovi abans la llei de consultes

Només has de tenir una línia ideològica nacionalista i no oportunista...

#3 robert, malpais, 18/08/2008 - 10:46

L'unic referendum que un partit català ha de proposar ja sabem quin és. Tots els altres son una manera d'escorrer el bulto.
Pero com a minim això ens serveix per constatar un cop més les veritables intencions de Joan Puigcercos.

#2 Hola, Barna, 17/08/2008 - 23:18

Parece un mariachi