Publicitat
Política · 25 de Novembre de 2011. 16:09h.

López Tena 'ressuscita' el Centre d'Estudis Sobiranistes

Solidaritat l'incorpora com a fundació del partit

López Tena 'ressuscita' el Centre d'Estudis Sobiranistes

Imatge de la presentació

El Cercle d’Estudis Sobiranistes s’ha tornat a presentar en societat al Col·legi de Periodistes de Catalunya com a fundació de Solidaritat i s’ha presentat el cartell de la primera Convenció Nacional sobre la Transició de l’Autonomia a la Independència, prevista per al proper 17 de desembre a la facultat d’economia de la UB,  i oberta a tota la ciutadania. La convenció comptarà amb la presència de Jon Iñárritu (diputat d’Amaiur), Hèctor López Bofill, Alfons López Tena, Jaume Argerich, Albert Gendrau (ex-gerent de Foment del Treball), Uriel Bertran, Núria Cadenes i Jordi Muñoz.

El CES tindrà com a objectiu promoure estudis i informes i organitzar conferències que contribueixen a la creació i consolidació de factors reals de poder catalans (empresarials, ideològics, mediàtics, energètics, de benestar i de seguretat) que proporcionin avenços tangibles en la consecució de l’objectiu sobiranista. 

El president del CES, Alfons López Tena, ha explicat que la Fundació Cercle d'Estudis Sobiranistes va constituir-se per primera vegada l’11 d'octubre de 2007 amb l’objectiu de fomentar l’anàlisi dels costos i de les oportunitats perdudes per a Catalunya a causa de la seva pertinença a Espanya, i per tant, del fet de no disposar d’un Estat propi.

Quan va ser creat tenia finalitat política però no estava lligat a cap partit polític i no estava subvencionat per cap organisme públic. Ara però, la necessitat de SI de tenir una fundació i el fet que dos dels màxims dirigents del CES, el mateix Tena, i Hèctor López Bofill, fossin unes de les cares visibles de Solidaritat era el moment que el partit es comencés a nodrir dels coneixements de la fundació, sobretot, perquè ja no tenia sentit com a organització com a entitat independent.

Publicitat
Publicitat

9 Comentaris

Publicitat
#7 Jordi, Bcn, 27/11/2011 - 20:55

El cercle hauria de ser una institució de referencia del país amb persones independents de totes les ideologies.Esdevenir una simple filial de l'organigrama d'un partit fa q tots els seus estudis passin a ser tendenciosos i manipulats per interessos. Han enfosat definitavement aq projecte necessari

#6 Juanc, Barcelon, 27/11/2011 - 09:59

¿Alguien a estas alturas se cree el mito de la soberanía?
Cada día tenemos demostraciones de que la única soberana es Angela Merkel,,,

#6.1 Pere, Mataró, 28/11/2011 - 13:24

Perfecte, Juanc, aleshores suposo que ja deus haver estripar el teu DNI d'espanyol, no? I suposo que deus estar d'acord que l'estat espanyol deixi de ser-ho per quedar absorbit per un inexistent estat europeu, no? Se't veu massa el llautó de nacionalista espanyol, nano.

#5 -emilio, a, 26/11/2011 - 12:23

Debe ser que quiere reformar la cocina de su casa, cambiar de coche o irse de viaje estas navidades al caribe,

#4 Claüc, Sabadell, 26/11/2011 - 11:25

Si aquesta entitat, malgrat de ser de partit, fa estudis i accions (visibles o millor, discretes) que facin avançar l'independentisme, pot ser molt interessant.
Per part de la societat civil fora dels partits, ja hi ha L'Assemblea Nacional Catalana.

#3 Xavier Puig Malet, El Prat de Llobregat, 25/11/2011 - 19:41

No oblideu que els partits, especialment els que no formen part de l'engranatge finançador de les darreres dècades, són el reflex de la societat civil que té inquietuds per millorar la comunitat: i aqui podem ser-hi tots. SI no fa res més que articular aquesta resposta.