Publicitat
Política · 5 de Juliol de 2010. 16:37h.

López Tena sí que té un Pla B

Presenten una ILP per esquivar el recurs d'inconstitucionalitat de l'Estat

Davant la sentència del TC contra l’Estatut, que suprimeix la competència de la Generalitat per convocar referèndums, i davant de l’amenaça del Govern espanyol de presentar un recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Consultes populars per via de Referèndum, el que bloquejaria automàticament la tramitació de la Iniciativa Popular pel Referèndum d’Independència, impulsada per Alfons López Tena i Uriel Bertran, la Comissió Promotora ha decidit "activar el Pla B, i ha presentat al Parlament una Iniciativa Legislativa Popular (ILP) perquè la Generalitat convoqui una Consulta Popular sobre la independència".
 
La Llei d’Iniciativa Legislativa Popular es va aprovar l’any 2006 i, per tant, ja no pot ser recorreguda pel Govern espanyol. Per això "s’ha decidit utilitzar aquest instrument perquè es convoqui una Consulta Popular sobre la Independència". A més el TC ha suprimit en la seva sentència les competències de la Generalitat sobre referèndums, "però, en cap cas, la competència sobre altres tipus de Consultes Populars".
 
En qualsevol cas, fins que el Govern espanyol no faci efectiu el recurs d’inconstitucionalitat contra la Llei de Consultes Populars per via de Referèndum, "la IP pel referèndum sobre la independència continuarà la seva tramitació i, per tant, aquest Pla A continua plenament en vigor, en paral·lel al Pla B avui endegat".

López Tena i Uriel Bertran, durant la roda de premsa
Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#12 antonio, Mataró, 06/07/2010 - 22:52

Al Lopez Tena habría que fusilarle, por altra traición a España y a sus orígenes! Tiene guasa que un Charnego sea el que lidere la independencia!! Viva España Unida!

#11 Fran, Llinars, 06/07/2010 - 11:38

A aquets dos d la foto nomes els hi falta anar agafats d la ma i donar-se´n 1 peto.X altra banda no entenc com Lopez Tena pot tenir un pla B pel tema d l´estatut sent indepe.

#10 Alexei, Barcelona, 06/07/2010 - 09:44

Referèndum i Consulta Popular no són sinònims? Tant de bo progressi, però no ho veig gaire clar....

#9 Alaguait, BCN, 06/07/2010 - 08:17

Però si el PP ja ens ensenya que hem de fer.
Passar de la sentència del TC.
No fan ells, quan els hi dona la gana, boicot a la llei d´avortament, a la del tabac i altres????
Doncs fem el mateix que ells boicotegem la sentència del TC i apa.

#8 No hi ha nivell, què hi farem..., 05/07/2010 - 23:05

Jordi de Mataro (MATARO), fins el més garrulo dels teus sabria on col·locar l'accent al nom de la seva ciutat.

Demostres així que no ets un garrulo, sinó un aprenent de garrulo.

Ja no us queden garrulos alfabetitzats, que t'han d'enviar a tu?