Publicitat
Política · 5 de Novembre de 2013. 18:56h.

L’oposició acusa el Govern d’haver-se “venut el país”

Consideren que els presentats avui són uns Pressupostos amb “trampa”

L’oposició acusa el Govern d’haver-se “venut el país”

Una reunió del Consell Executicu

Els partits de l’oposició han criticat els Pressupostos del 2014, presentats aquest dimarts pel conseller d’Economia, Andreu Mas-Colell. La CUP, Ciutadans, ICV, PPC i PSC han considerat que malgrat s’ha anunciat que no hi ha retallades sí que es contemplen de forma encoberta.

En aquest sentit s’han expressat Jordi Cañas, Maurici Lucena i Enric Millo, el qual fins i tot ha considerat que són una “trampa”. Per la seva banda, el portaveu de Ciutadans creu que es tracta d’un “frau comptable” perquè s’han inclòs ingressos com els més de 1.400 milions previstos en privatitzacions o d’altres per venda de patrimoni.

“Per què no han posat 2.500 o 3.000 milions?”, ha dit Cañas en to irònic abans de recordar que es deixen de gastat “872 milions en Educació, 266 en Sanitat o 80 en Benestar i Família”. El diputat de C’s, igual que ha fet Millo, ha manifestat que les xifres presentades recorden els del “tripartit”.

Dolors Camats, d’ICV, ha lamentat per la seva banda que les “retallades han vingut per quedar-s’hi” i que el Govern “reclama el dret a decidir però no exerceix el dret a decidir sobre els Pressupostos”.

“Volen fer un nou país mentre s’estan venent el que tenim”, ha considerat també la portaveu ecosocialista en referència als ingressos previstos en privatitzacions i vendes. Això, precisament, ha estat criticat també pel diputat de la CUP, Quim Arrufat, el qual ha afirmat que “estan venent el país a preu de saldo”.

Finalment, el portaveu del grup socialista al Parlament, Maurici Lucena, ha comentat que els del 2014 són uns “mals” Pressupostos perquè el Govern no els podrà complir. També ha carregat contra el conseller Mas-Colell perquè no ha precisat quines seran les privatitzacions i concessions previstes. “És com si jugués al pòquer”, ha etzibat.

Publicitat
Publicitat

0 Comentaris

Publicitat