Publicitat
Política · 25 de Març de 2020. 12:11h.

L'oposició demana fer com Madrid

Ciutadans i PSC reclamen hospitals de campanya

L'oposició demana fer com Madrid

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha afirmat que “que sapiga el govern espayol que té el suport del govern de la Generalitat, sense cap dubte” i ha demanat “a tots deixar la batussa política” malgrat que des del passat dia 13 no ha parat de demanar el “confinament total” de Catalunya i criticar el Govern espanyol.

Torra ha demanat unitat i l’oposició ha ofert col·laboració en aquests moments difíciles però Ciutadans i el PSC han reclamat hospitals de campanya en referència al que ha fet ja la Comunitat de Madrid amb IFEMA i el que es podria fer a Fira de Barcelona o altres indrets -el RACC ha ofert la seva seu per a la crisi- abans que no arribi el pic de la pandèmia i es pugui col·lapsar el sistema sanitari.

El portaveu de Ciutadans, Carlos Carrizosa, s'ha preguntat "per què el Govern no pren nota de l'actuació de Madrid? no sobra llits, falten". "El Govern ha de sol·licitar a el govern d'Espanya que s'autoritzi l'Exèrcit a les residències", ha dit, a més de proposar "hotels medicalitzats" mentre que Miquel Iceta, del PSC, ha reclamat “hospitals de campanya” i ha reconegut “discrepàncies” amb Torra sobre les crítiques al Govern espanol

Jéssica Albiach, dels Comuns, ha afirmat que “si ha de demanar ajuda, si su plau, demani-la” mentre que Maria Sirvent, de la CUP, a més de crticar les retallades de CiU ha reclamat les dades de afectats i víctimes mortals “per edat i per comarques”.

La consellera de Salut, Alba Vergés, va donar dimarts per primer cop i en roda de algunes sobre la distribució geogràfica dels pacients, però el comunicat oficial de la conselleria no les dóna mentre que el Ministeri de Sanitat si que ho fa per províncies.

Daniel Serrano, per la seva banda, ha criticat a Torra “la seva entrevista a la BBC” i al conseller d’Interior, Miquel Buch, per “la seva supèrbia” en no demanar l’ajut de la Unitat Militar d’Emergències. Com altres oradors, ha destacat també que “aquests Pressupostos” no serveixen.

Publicitat
Publicitat

3 Comentaris

Publicitat
#3 PROGRESISTA, ibériko, 25/03/2020 - 12:32

Españoles y Catalanes, trankilos!

Nuestros Amados Líderes Progresistas, como la ministra Calvo, Baltasar Garzón y otros, van a estar bien cuidados en la super-cara y super-privada RUBER

el resto, pues ya sabéis...

como pasa en Corea del Norte o Cuba o Venezuela, primero son nuestros Amados Líderes, gente que se preocupa por los obreros y

#2 Neferu, Barcelona, 25/03/2020 - 12:25

Pero qué dices, Carrizosa, que Torra tome nota de la actuación de Madrid, pero, hombre cómo se te ocurre. Si le hubieses dicho del País vasco, por aquello de la afinidad, todavía pero, ¡¡de Madrid, de los españolazos con baches!! Bueno, a parte del sarcasmo, es la hora de arrimar el hombro y punto pelota.

#1 MÁS 1.000.000 INFECTADOS, PICO EN JUNIO, 25/03/2020 - 12:21

METEROS ESTO EN LA CABEZA, LO REPETIRÉ UNA y OTRA VEZ:

- MÁS DE 1.000.000 DE INFECTADOS, PICO EN JUNIO

que no, que no son fake news, que lo dice el informe de MATEMÁTICOS de la UPV:

http://covid19.webs.upv.es/INFORMES/Informe_22032020.pdf

y diréis: qué coj. saben esta gente?

pues estos HAN ACERTADO TODAS SUS PREVISIONES hasta el día