Publicitat
Política · 22 d'Octubre de 2020. 21:00h.

L’oposició denuncia manca de democràcia

“Ja n'hi ha prou que s’incompleixin les resolucions d'aquest Parlament”

L’oposició denuncia manca de democràcia

Els partits de l’oposició s’han queixat durant el ple del Parlament de la manca de transparència del Govern de la Generalitat i també de que no es compleixin les resolucions aprovades pel Parlament.

La diputada del PSC, Assumpta Escarp, ha considerat que “ja n'hi ha prou d'haver de reivindicar que es compleixin les resolucions d'aquest Parlament. Qualsevol Govern que es digui democràtic el primer que hauria de fer és fer cas al que aprova el seu propi Parlament, i no ho fan de manera sistemàtica”.

Per la seva banda, Lorena Roldán, de Ciutadan, ha presentat “una moció que parla de transparència o de la manca intencionada de transparència per part del Govern”. “Quin problema hi ha amb contestar i donar la informació que demana l'oposició? Són drets que tenim reconeguts en el reglament?”, ha preguntat.

El diputat del PP, Daniel Serrano, ha lamentat que “la manca de transparència de la Generalitat ha estat una constant”. “Només cal recordar les sessions de control de l'expresident Torra, on les seves respostes no tenien res a veure amb l'objecte de les preguntes que se li formulaven”, ha dit.

També ha manifestat que “el Departament de Transparència sigui dels més opacs és gairebé d'acudit”. “Hi ha intenció d'ocultar informació als diputats de l'oposició”, ha sentenciat.

La diputada de Catalunya en Comú, Concepció Abellán, ha denunciat per la seva banda que “no ha estat ni una ni dues vegades que ens hem trobat davant respostes més que qüestionables per part de la Generalitat”.

“En democràcia si una diputada demana explicacions sobre un tema en virtut de la transparència i el bon govern, el Govern està obligat a contestar amb dades concretes”, ha recordat, a més d’assegurar que “se'ns escatima l’informació, i, sense ella, no podem complir amb les nostres obligacions com a càrrecs electes”.

Publicitat
Publicitat

4 Comentaris

Publicitat
#3 Montserrat, Manresa, 23/10/2020 - 09:59

Lo curiós del tema es que una diputada del PSC-PSOE es queixi de la vocació totalitaria i dictatorial de la banda dels sediciosos. Ella que forma part del partit que ha avalat el trencament i el desastre que han provocat aquells bandarres, el partit que els està donant oxigen i diners per continuar destrossant les institucions i la democracia.

#3.1 Javier De Antonio, Barcelona, 23/10/2020 - 12:38

GRÀCIES!!! m has estalviat un comentari! :)

#2 Telamarinera , Vng, 23/10/2020 - 00:14

Sería de interés que los grupos constitucionalistas invitaran a europarlamentarios y vieran lo que aquí pasa: en los medios de comunicación, las subvenciones, la inversión en cultura, las “embajadas” coste/beneficio/uso..., una auditoría de la UE, por favor.!!
Los de Madrit, no quieren saberlo... tiene entregados a dos millones de español

#1 recordad 6 y 7 septiembre, Barcelona is not Catalonia, 22/10/2020 - 21:32

El catalanismo se ha dedicado durante 40 años al desgaste constante y exhaustivo de la democracia gracias al apoyo en las urnas y el beneplácito de una parte de la población que encuentra satisfacción en ello