Publicitat
Política · 29 de Juny de 2022. 19:30h.

L'OTAN ressuscita Sánchez

De la reunió de trenta segons a codejar-se amb Biden

L'OTAN ressuscita Sánchez

La cimera de l'OTAN ha ressuscitat la figura del president del Govern, Pedro Sánchez, a nivell internacional després que el mandatari espanyol quedés en dubte mesos enrere, quan després d'anunciar una reunió amb el president nord-americà, Joe Biden, aquesta va quedar reduïda al final a una trobada informal de trenta segons. Biden ha tractat el president espanyol d'“aliat indispensable”.

L'esmentada cimera ha permès que Biden hagi estat finalment a La Moncloa amb Pedro Sánchez, com abans havien estat els presidents dels Estats Units de visita a Madrid. La visita arriba, a més, després de les crítiques rebudes per Sánchez per les seves declaracions després dels morts de la tanca de Melilla.

“Gràcies, @POTUS per aquesta trobada a la teva primera visita al nostre país com a president. 20 anys després Espanya i els EUA adoptem una nova Declaració Conjunta per actualitzar i enfortir la nostra relació estratègica. La unitat dels Aliats és clau per a la seguretat d'Europa”, ha escrit Sánchez a twitter.

Biden, per la seva banda, ha anunciat que els Estats Units ampliaran la presència militar a Europa, enviant reforços a Polònia, Romania, Regne Unit, Alemanya, Itàlia i les repúbliques bàltiques. Ha recordat que ja tenen 100.000 efectius desplegats al continent europeu, per afrontar el que va qualificar d'“amenaça russa”.

Publicitat
Publicitat

1 Comentaris

Publicitat
#1 Fer, SABADELL, 29/06/2022 - 21:51

Por lo menos este sabe hablar ingles porque los anteriores hablaban con muecas