Publicitat
Política · 15 de Juliol de 2014. 20:27h.

Lucena compara el president del CATN amb “un geni del Renaixement”

Critica “l’alegria amb què s’està despatxant temes de gran complexitat”

Lucena compara el president del CATN amb “un geni del Renaixement”

Lucena, en una imatge d'arxiu

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, ha comparat aquest dimarts el president del Consell per a la Transició Nacional (CATN), Carles Viver Pi Sunyer, amb “un geni del Renaixement”.

Lucena ha comentat que el CATN “hauria d’estudiar opcions que no fossin únicament la independència” i ha remarcat “l’alegria amb què s’està despatxant temes de gran complexitat: la política monetària, l’aigua, l’energia; temes sobre els quals als experts els costa moltíssim posar-se d’acord i en canvi el senyor Viver Pi Sunyer, amb l’esperit més propi d’un geni del Renaixement, parla de tots amb una desimboltura sorprenent”.

Lucena ha posat d’exemple “una llacuna tècnica: sabent que un escenari possible en el cas d’independència seria el de quedar fora de l’Eurozona, només de passada s’esmenta el problema de conservar l’euro estan fora de l’Euro, i es que les entitats financeres tindrien un greu problema, en la forma de tipus d’interès elevats, a l’hora de competir amb els seus iguals”.

“Haurien d’aconseguir finançament amb una prima de risc més alta; i el finançament de pimes, grans empreses i famílies també suportarien tipus d'interès superiors. Són temes cabdals amb repercussions a curt i a mitjà termini sobre els quals l’informe tan sols fa un esment”, ha afegit.

Lucena creu que “contravenint tota l’evidència empírica d’arreu del món, aquí es recomana a un país de la mida i la renda per càpita de Catalunya fer servir l’euro sense ser a la zona euro. Crec que els experts que ho llegeixin es quedaran amb un pam de nas”.

Publicitat
Publicitat

12 Comentaris

Publicitat
#9 valeri, bna, 17/07/2014 - 13:18

Pobre Lecena. Aquests españolistes cada dia les van dient mes grosses. Cada dia fan el ridicil mes gros, fruit del neerciosisme i de la desesperacio que tenen. Independencia ja.

#8 Lluís, Moià, 16/07/2014 - 10:07

Lucena, amb la teva incultura, qualsevol persona normal és un geni. Per això flipes, quan veus gent prenent-se en serio les coses, no com tu que tot t´ho passes per aquell lloc.

#7 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 16/07/2014 - 08:30

escribir aquí, abrid un bar, aprobar una oposición, sacarse la carrera a la primera, una cosa es decirlo y otra muy diferente es hacerlo. Bueno ahora el ejemplo de las oposiciones no es válido, dado que todas las AAPP quieren interinos sumisos que amen al país y a sus jefes de servicio, director/a

#6 Jaqueline de Sarrià, Barcelona, 16/07/2014 - 08:28

recurre al recurso trillado de los supuestos expertos. Pero si el darwinismo social entre padres e hijos (quien los tenga) a nivel laboral ha comenzado, el darwinismo existencial (robarse comida entre padres e hijos) quien los tenga y puedan moverse, of course, también. Hablar fuera de aquí,

#5 Jaqueliene de Sarrià, Barcelona, 16/07/2014 - 08:26

Antes fuerin El Padre Apeles, Juan Adiransens ahora Jorge Javier Vázquez y Jordi González, por poner nombres que al poner la TV aparecen y opinan de todo. Yo solo se una cosa: si los mencionados expertos con el Sr. Vives y sus expertos se equivocan, se va a pasar muy, pero que muy mal. Siempre se