Publicitat
Política · 6 de Març de 2014. 17:12h.

Lucena es destapa

El portaveu socialista adverteix que només les reformes podran fer sobreviure l'Estat del Benestar

Lucena es destapa

Una imatge del portaveu del PSC, Maurici Lucena, al dinar de la Cambra

El portaveu del PSC al Parlament, Maurici Lucena, va fer dimarts una conferència a la Cambra de Barcelona, en què va defensar el paper de l'Estat per esperonar l'activitat econòmica en un llenguatge que acosta el PSC a les classes mitjanes. La conferència va tenir un contingut més econòmic que polític, una matèria que Lucena -per formació- domina.

El dirigent socialista va afirmar que "els governs han d’actuar constantment per estimular l’activitat econòmica". "Només així -va advertir- es podrà crear, a Europa, ocupació, reduir l’atur, redreçar les desigualtats socials i obtenir els recursos públics necessaris per mantenir l’Estat del Benestar que les persones progressistes desitgem".

"El repte -va insistir- no és senzill perquè molts països, entre ells Espanya i Catalunya, afrontaran un perfil demogràfic advers (l’envelliment relatiu de la seva població) les properes dècades que disminuirà la capacitat de generació de riquesa de l’economia i, paral·lelament, incrementarà molt significativament la despesa pública associada a la sanitat i les pensions".

El dirigent socialista va destacar també que el gran repte era "assegurar que l’estat de benestar sigui sostenible financerament" i que "per assolir-ho, calen moltes i profundes reformes".

En primer lloc, "una reforma fiscal que, per exemple, sense elevar els tipus impositius de tributs com l’IRPF, IVA, IS, patrimoni i Successions i Donacions, elevi la recaptació i faci el sistema tributari més just mitjançant l’eliminació de la plètora de beneficis fiscals (deduccions, exempcions, etc.) que només aprofiten les grans empreses i les persones físiques amb més recursos; i la reducció de l’enorme volum del frau fiscal.

Fins i tot va gosar parlar de "una reforma del funcionament del sector públic". "Des del punt de vista de l’eficiència i estructura -va afegir-, la Generalitat de Catalunya s’assembla avui moltíssim a la de l’any 2008, quan va començar la crisi. El model de referència és el dels països nòrdics: agències públiques amb un alt grau d’autonomia que executen els objectius marcats per les fines estructures ministerials".

Publicitat
Publicitat

2 Comentaris

Publicitat
#2 Carles, Flix, 06/03/2014 - 19:14

Lusena ja fa un parell d'anyets que va destapat ensenyant les seves insignificàcies.Diu la "gacetilla" que domina la economía,diria que presuntament, de moment, no ha demostrat més que estúpida verborrea. No li se veure res a favor, pot ser el pentinat.

#1 Juan, Terrassa, 06/03/2014 - 19:14

Sobre todo la reforma en custi?n de inmigraci?n
que se est? comiendo el estado de bienestar